Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Több évtized a köz szolgálatában

Gergátz Tamásné nyugdíjba vonulása alkalmából átvehette a Csorna Szolgálatáért Díjat. A polgármesteri hivatal volt munkatársa nem számított ekkora elismerésre. A kitüntetett hölgy fiatal pályakezdőként a csornai városi tanács járási egészségügyi osztályán dolgozott pénzügyi ügyintézőként. A rendszerváltás után az önkormányzati vagyon nyilvántartása és kezelése lett a feladata. Több évig tartott, amíg átvezették a helyhatósághoz a csornai telephellyel rendelkező állami vállalatokat (hőszolgáltató, Mofém, Hantech stb.). A Baukom Rt.megszűnése után az önkormányzati lakások bérbeadásának és bérleti díjának kezelésével kapcsolatos dolgok is hozzá kerültek. A vagyonosztály megalakulásáig, vagyis 2000-ig Gergátz Tamásné vagyonhasznosítási főmunkatárs szinte egyedül végezte ezt a tevékenységet. Ugyancsak hosszú időt vett igénybe a kataszteri lapok kitöltése, mely az önkormányzat tulajdonában lévő, helyrajzi számmal rendelkező ingatlanok felvezetését jelentette. 1995-től számítógépen is feldolgozták a rengeteg információt. Nagy körültekintést igényelt a köztisztviselőtől, amennyiben a város hasznosította egy-egy ingatlanát, mert előtte meg kellett győződnie forgalomképességének fokáról, valamint az értékesítés körülményeiről. Mielőtt sor került volna a tényleges ügymenetre, Gergátz Tamásné az önkormányzati vagyonrendeletnek megfelelően előkészítette az eladást. A helyhatóságokra sokkal nagyobb felelősség hárult, mint a korábbi központi irányítású tanácsi rendszerben.
Gergátz Tamásné azt kívánja, hogy egészségben és nyugalomban teljenek nyugdíjas évei. Gyermekei és unokái is számítanak a segítségére, valamint kilencvenkét éves idős édesapját támogatja. Ezután a pénzügyekkel kizárólag otthon foglalkozik. Beküldés dátuma: 2011. 08. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.