Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Térségközponti szerepre törekednek

A település polgámestere mindenekelőtt jó egészséget kívánt a lakosságnak, mert ha azt sikerül megőrizniük, a problémák is könnyebben orvosolhatók. A belediek az előttük álló esztendőben is bíznak térségközponti szerepük megőrzésében, ezért nem ijednek meg a rájuk váró teendőktől. A tavaly aláírt, és idén “tető alá hozandó” szerződésnek megfelelően január 15-én megkezdődött a városi sportcsarnok felújítása, mely érinti a vizesblokkok cseréjét és az épület belső felújítását. Tompáné Balogh Mária 2012-ben is bízik az újabb pályázati lehetőségekben, mert sajnos kisebb tartalékkal kezdték meg az idei évet. Tovább szeretnék erősíteni szervező szerepüket a településen és annak környezetében a lakosság minél jobb kiszolgálása érdekében.

A tűzoltóság már tavaly megkereste a beledi önkormányzatot, hogy tudnának-e helyet biztosítani egy leendő katasztrófavédelmi irodának, melynek  nyitásáról  Sallai Péter tűzoltó alezredessel folytattak tárgyalásokat. Beled, mint a környező települések térségi központja, a kérésre természetesen igent mondott, és örömmel nyugtázzák, hogy a rendőrőrs vagy a munkaügyi kirendeltség mellé újabb feladatot kapnak. A városházának helyet adó emeletes épület alsó szintjén intézhették az emberek a hivatalos ügyeiket, az emeleten pedig régen szolgálati lakások voltak. Mióta a felső szint megüresedett, szívesen  rendelkezésre bocsátják a helyiségeket. Ezeket egyelőre nem alakították át, hisz nem tudják, hogy mekkora termekre lesz igény, de a katasztrófavédelmi iroda céljára felajánlott rész alkalmas a beköltözésre.

Beküldés dátuma: 2012. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.