Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Támogassa a csornai mentőket!

A bajbajutott embereknek minden perc számít. A rábaköziek adományaiból újraélesztő gépet vásárolt az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a csornai mentőknek. Aki szeretné támogatni a csornai egyesületet, két módon teheti meg: a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásával, valamint a civil szervezet számlaszámára történő utalással.

A Csornai Mentőszolgálat riasztás esetén három autóval vonul ki a helyszínekre: A nap minden órájában a rendelkezésükre áll a jól felszerelt Mercedes Sprinter esetkocsi, valamint a Volkswagen mentőautó. A lébényi mentési ponton lévő Mercedes autót reggel héttől délután tizenhét óráig használhatják.
A csornai mentők hozták létre a 2016-ban alakult Csorna és Környéke Önkéntes Mentő Egyesületet. A Takács Péter mentőtiszt irányításával működő civil szervezet célja a mentéstechnikai felszerelések bővítése, új, modern eszközök beszerzése, valamint oktatási tevékenység végzése a lakosság körében.
Az egyesület tavalyi kampányában a kapuváriakkal közösen készíttette el azt a kártyanaptárat, melyen egyszerű, közérthető ábrák segítségével magyarázzák el a laikusok számára az alapszintű újraélesztés technikáit. A 2018-as naptárat év elején eljuttatták a rábaközi településekre, és az ott élőket arra kérik, hogy a jövedelemadó 1 százalékának felajánlásával segítsék munkájukat. Mivel nagyon fiatal szervezetről van szó, egyelőre a Kapuvári Mentőállomással közösen, de jövőre már egyedül is jogosultak lesznek a kedvezmény igénybevételére.
– Jó kapcsolatunk van a kapuváriakkal, és köszönjük nekik, hogy közösen tudunk dolgozni. Jelentős összeg folyt be az 1 százalékokból. Sok mentéstechnikai felszerelést vásároltunk, mint például égési kötszereket, betegőrző monitort, végtagrögzítőket, vércukormérőt, vérnyomásmérőt, s mivel ezek hamar elhasználódnak, mindig újakra van szükség – mondta Takács Péter. A mentőtiszt arról is beszélt, hogy idén a sztrókra hívják fel a figyelmet, melynek ha minél többen ismernék az alaptüneteit, jó eséllyel megelőzhetőek lennének a maradandó károsodások.

Csorna és Környéke Önkéntes Mentő Egyesület számlaszáma: Nyugat Takarék Szövetkezet 59500186-11106746

Kapuvári Mentők Egyesülete adószáma: 18033775-1-08

 

Beküldés dátuma: 2018. 03. 06.

További hírek

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.

 • Tartalmas, szórakoztató családi délután Beledben

  A szociális intézményeket nem veti fel a pénz, ezért ha segíteni akarnak az elesetteken, adománygyűjtő akciót hirdetnek.

 • Márton-napi vigadalom

  Vásárosfaluban mulatsággal töltötték a karácsonyi böjt előtti utolsó hétvégét, de ezt megelőzően komoly, nagy jelentőségű bejelentések hangoztak el: idén összesen közel ötven millió forint pályázati pénzt nyert a néhány száz lelket számláló kisközség.