Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Táborozó gyerekek Csornán

A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán. A táborba elsőtől a hatodikas korosztályig jelentkezhettek a gyerekek.

Az első héten harmincan, a másodikon pedig huszonnégyen vettek részt a napközis Erzsébet-táborban. A programok reggel nyolctól délután négy óráig tartanak – mondta Némethné Élő Zsuzsanna. Az intézményvezető hozzátette: Az ismerkedést követően helyben működő fazekas avatta be a diákokat az agyagozás rejtelmeibe, majd ellátogattak a népművész csornai műhelyébe. Másnap a múzeum régésze Ragadd meg a múltat címmel tartott játékos foglalkozást a táborozóknak. A program a helyi néptánciskolában folytatódott, ahol kipróbálhatták az alap tánclépéseket, majd a hagyományőrző népi viselettel ismerkedtek. A hét közepén a győri állatkertbe utazott el a kis csapat, ahol egy teljes napot töltöttek a szabadban. Következő alkalommal a Pannon-Víz telephelyén interaktív foglalkozás várta a diákokat, majd sportjellegű feladatokkal töltötték szabadidejüket. Izgalmas elfoglaltságot jelentett utolsó nap a gyümölcsszobrászat, ami után elfogyasztották az ehető finomságokat, zárásul pedig zenés-táncos aerobik órán vettek részt a gyerekek. Legkedvesebb élményeiket színes rajzzal örökítették meg.
Pölöskei Boglárka mindig szívesen eljön a szociális központ által szervezett táborba, mert változatos programokon vehet részt. Játszótársaival nagyon jól érzik magukat és újabb barátokat is szerzett. A kislánynak az agyagozás tetszett a leginkább, és a mostani alkalommal lovacskát készített a fazekas segítségével.
Schnellenberger Nikoletta kisebb korában a Bóbita Óvodába járt, ahol Villő lett a legjobb barátja. Mindketten eljöttek a napközis táborba, ahol folytathatják a közös játékot. Niki szerint nagyon kedves tanárnénik vigyáznak rájuk a hét során.

Beküldés dátuma: 2018. 07. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.

 • Zöld öves beledi karatés

  A zöld öves karatés gond nélkül teljesíti a versenyeken előírt feladatokat: a fekvőtámaszt, a felülést, a guggolást,a több mint tíz küdelmet, és a több órás technikai bemutatót.