Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Szűrőprogramok és egészséges életmódra nevelés Beleden

Október első szombatján egészségnapot tartottak a beledi sportcsarnokban. A rendezvény a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ és a Beledi Általános Művelődési Központ közös szervezésében valósult meg. 

Tóthné Tóth Szilvia elmondta, hogy sokféle szűrésre volt lehetősége az érdeklődőknek. Kiemelte a vérnyomás, az érszűkület és a vérzsír mérést, a hallásvizsgálatot, a bőrgyógyászati ellenőrzést, az allergiaszűrést. A gyerekek részére szervezték a lúdtalpszűrést, ezenkívül játszóház várta a kisebbeket.
– Megismerkedhettünk a kézírásunk titkaival, a kineziológus segítségét is igénybe vehették a résztvevők. A vizsgálati lehetőségeken túl egészséges ételek kóstolójára és termékbemutatóra is sor került. Nem utolsó sorban a közösségi élet is szerepet kapott, hiszen közel kétszáz érdeklődő vett részt a programokon – mondta Tóthné Tóth Szilvia, majd hozzátette: Szeretném megköszönni valamennyi kollégámnak, a szülők, a támogatóinknak, hogy hozzájárultak a program sikeréhez, valamint azoknak, akik tombolatárgyak felajánlásával emelték a rendezvény színvonalát.

Tovább folytatódik az egészséges életmódra nevelés a városban, mert a másik ehhez kapcsolódó, október 4-től 8-ig tartó egészséghét elnevezésű projektet az óvodában tartották meg.
Az intézményvezető megjegyezte: Elsődleges céljuk az, hogy a gyermekek minél korábban megtanulják az egészségmegőrzés fontosságát. Ebbe beletartozik a táplálkozási és tisztálkodási szokások kialakítása. A mozgás megszerettetéséhez változatos programokat biztosítottak az egészséghét folyamán. Első nap egy aerobic oktató mozgatta meg az ovisokat, később a nagycsoportosok kerékpártúrára indultak. A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató központ munkatársai a vakok életmódjával ismertették meg a gyerekeket a számukra érthető és interaktív, játékos módon. A hét utolsó napján interaktív, zenés „kerekítő” foglalkozásban volt része a kicsiknek. Erre a programra a bölcsődések is hivatalosak voltak.
A szülők egészséges ételekkel, italokkal változatos gyümölcskínálattal támogatták a rendezvény sikerét.
Tóthné Tóth Szilvia szerint a közös programokon tanultak beépülnek a gyermekek mindennapjaiba. Tapasztalataik szerint elfogadják és továbbviszik magukkal az új információkat.

Beküldés dátuma: 2021. 10. 13.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

Hirdetés