Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Színpompás virágözön Kapuváron

Ilyen év, mint a 2020-as esztendő nemcsak a járvány vonatkozásában egyedi, fogalmazott a Kapukom Kft. ügyvezetője, aki nem emlékszik arra, hogy az extrém időjárás miatt novemberben még az árvácskák ültetésével lettek volna elfoglalva. Németh D. László azt is elmondta, hogy készülnek a télies útviszonyokra. 

A Kapuvári Stratégiai Munkacsoport a múlt hét óta online formában tartja meg értekezleteit. Hámori György polgármester úgy gondolta, hogy a szereplők biztonsága érdekében át kell térni erre a tanácskozási módra.
– A járvány jelen van a városban és az intézményekben, de rossz hír mellett azért valami jó is van: egyelőre valamennyi intézmény működőképes, mert a betegek és a karanténban lévők helyettesítése megoldott. A stratégiai munkacsoport november 10-e óta új intézkedéseket nem hozott. Ez azt jelenti, hogy ha szabadtéren kell sorban állni, tegyük fel a maszkot. Akik az óvodába, iskolába várakoznak a gyerekekre, vagy a templomba mennek, szintén tegyék fel a maszkot – mondta Németh D. László. A Kapukom Kft. ügyvezetője szerint ha az árusok és a vásárlók továbbra is fegyelmezettek lesznek, akkor a piacon nem szükséges a további szigorítás.

Németh D. László azt javasolja a kapuváriaknak, hogy mielőtt útnak indulnak ügyes-bajos dolgaik intézésére, telefonon érdeklődjenek a lehetőségekről, mert az ügyfélszolgálatokon inkább csak az ügyeletek működnek. Az ott dolgozó munkatársak el tudják nekik mondani, hogy az adott ügyben szükség van-e a személyes megjelenésre. Aki megteheti, inkább a különböző online felületeken próbálja elrendezni dolgait.
A koronavírus-járvány ideje alatt a közterületeken talán még több lett a tennivaló – fogalmazott az ügyvezető. A Kapukom Kft. munkatársai a játszótereket, beleértve a játszóeszközöket, valamint a belvárosi járdákat és a kerékpárutakat hetente kétszer fertőtlenítik. A cég takarítógépével hétfőn és csütörtökön találkozhatnak a járókelők.
Kapuváron nagy területen, több hektáron gondozzák a virágágyásokat, ezért több mint tízezer árvácskát ültetnek ki Kapuváron. Németh D. László abban bízik, hogy már az idén, de különösen jövő tavasszal szép színfoltjai lesznek a városnak.
A városüzemeltető cég ugyanakkor megkezdte a téli felkészülést is, ezért összeszámolták, hogy a síktalanításhoz mennyi sóra lesz szükség.
A kft. ügyvezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy az időjárás kiszámíthatatlan, ezért nem tudjuk, hogy mit tartogat az év hátralévő részére. Tavaly nem volt szükség a hótolásra, de rendszeressé váltak a hajnali fagyok, így idén is lehet erre számítani. Ebből kiindulva több mint kétsze

Beküldés dátuma: 2020. 11. 25.

További hírek