Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szép dísztere van Kónynak

A falu központjának fejlesztése nem tegnap fogant  meg a képviselők fejében. 2004-ben vetették papírra a terveket, és a község ettől kezdve figyelte a pályázati kiírásokat. 2006-ban két részre bontották a falufejlesztési koncepciót, és még abban az évben átadták a támogatásból felújított élelmiszerbolt és orvosi rendelő közötti díszteret. Az önkormányzat 2009-ben nyújtotta be azt a pályázatot, amely a most átadott tér fejlesztési elképzeléseit tartalmazta. Idén májusban megérkezett a válasz: Kóny megnyerte a 11,4 millió forintos támogatást a faluközpont megújítására, emlékpark kialakítására. Az októberben indult, és bő egy hónapig tartó kivitelezés során elkészült a közel 1600 m2-es térburkolat a hozzá tartozó szegélyezéssel, valamint járdával. Áthelyezték az emlékparkba az I.világháborús hősi emlékművet és a millenniumi keresztet, valamint kialakították a helyét az 1848-as szabadságharc előtt tisztelgő, jövőben elkészülő szobor talapzatának. Az önkormányzat saját erőből oldotta meg a park növényzetének telepítését.
A Béke és a Soproni utca közötti terület az elmúlt időszakban sok változáson ment keresztül – mondta Aller Imre. A polgármester az általános iskola alsó tagozatába járt, amikor elkészült a salakos kézilabdapálya, mely akkor jelentős minőségi javulást jelentett. A rendszerváltáskor lelkes sportemberek társadalmi munkában lebetonozták, majd hosszú ideig ez a pálya volt a falu egyetlen közösségi színtere. Az elmúlt évtizedekben szintén több átalakításon esett át  gyógyszertár előtti közpark, ahol parkolók és utak épültek.
A település vezetője leszögezte: a megújult faluközpont méltó helyszínt biztosít a nemzeti és a helyi ünnepek megtartására, az  átutazók pedig látva a rendezett köztereket, pozitív képet őrizhetnek meg Kónyról.


Beküldés dátuma: 2011. 12. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.