Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szárföldön várja a főút melletti tér a pihenni vágyókat

Tavalyra nyúlik vissza az a Leader-pályázat, melyen több mint 10 millió forintot nyertek a falu fejlesztésére. A pénzből a sportolásra használt tér melletti parkot hozták rendbe, járdát építettek és EU-komform játékokat helyeztek el a kisebbeknek. Horváth Ferenc szerint ez nemcsak a helyieknek, hanem a távolabbról idelátogatóknak is örömet jelent. Régi vágya volt a szárföldieknek, hogy kitisztítsák az út melletti ingoványos tavat, amit sajnos többen szemétlerakónak használtak. A gyalogjáró, a padok, a zöld sövényszegély és a hulladékgyűjtő edények mind a kényelmet és a tisztaságot szolgálják. A polgármester a következőről is beszámolt: horgászati és halászati engedélyt kértek a tóra, a képviselő-testület pedig hamarosan dönt arról, hogy milyen formában teszik lehetővé a szabadidős tevékenységet. Horváth Ferenc eddig pozitív visszajelzéseket kapott, de tudja, hogy nem lehet mindenki elvárásait maradéktalanul kielégíteni, ugyanakkor bízik abban, hogy a többség megelégedése övezi a fejlesztést. A focipálya közelsége miatt az átutazók és a kiránduló csoportok gyakran megállnak a főút melletti füves területen, ahol szalonnasütővel tették még vonzóbbá a pihenőhelyet.  Szárföld első embere tovább folytatta: a beruházásoknak ezennel nincs vége, mert   előrejelzések szerint az ősz folyamán egy 150 m2-es kulturált kerékpáros megállót  építenek a főút mentén. A polgármester azt sem bánná, ha minél több bicikliút épülne, és Csornától a Fertő-partig, valamint egészen a Szigetközig kétkerékkel körbe lehetne járni  a tájat.
Horváth Ferenc a további fejlesztésekkel kapcsolatban megjegyezte: bár spórolósan bánnak a pénzzel, de nem mondanak le az új óvoda építéséről, amit a novembertől növekvő gyermeklétszám is indokol.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.