Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Stabil alapokon a város költségvetése

A képviselő-testület – a költségvetés elfogadásával együtt – nagyon bölcs döntést hozott: fejlesztések csak a bevételek tükrében indulhatnak – hangzott a városvezető beszámolójában.

A hivatal minden dolgozója, s különösen a pénzügyi osztály, valamint annak vezetője dolgozza ki minden évben Kapuvár költségvetését. Utóbbi meghatározza az önkormányzat azon maximális mozgásterét, mely  az állam által rendelkezésre bocsátott forrásokból „táplálkozik”. A képviselők felelősségteljes döntéshozatali munkája szintén hozzájárul a város stabil működéséhez. Kapuvár 2013-ban egyetlen másodpercre sem vett igénybe folyószámlahitelt, ugyanakkor kitűzött terveiket sikerült megvalósítani – mondta büszkén a polgármester.
– Okulva az elmúlt év tapasztalataiból, a kormányzat nagyon pozitív előrelépéseket tett a feladatfinanszírozás terén – fogalmazott Hámori György.

Kapuváron több folyamatban lévő beruházást külső forrásból valósítanak meg. Például ilyen a bölcsőde felújítása, amivel márciusra fognak végezni, két százmilliós nagyságrendű projekt pedig elbírálásra vár. A kisebb volumenű feladatokat saját pénzből oldják meg, mint a járdák és utak rendbe tételét.

Beküldés dátuma: 2014. 02. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.