Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sorra érkezik az állami és uniós támogatás a térség településeire

Az elmúlt száz év legnagyobb iskolafelújítási programja kezdődik hazánkban, melyből a választókerülethez tartozó intézmények is bőven részesülnek – hangzott a Győri Tankerületi Központ nemrég tartott koroncói sajtótájékoztatóján.

Hazánk 400 településének 527 oktatási intézményét érint az EFOP keretében megvalósuló iskolafelújítási projekt, melyre több mint 80 milliárd forint keretösszeg jut. A Győri Tankerületi Központ nemrég tartott sajtótájékoztatóján az utóbbi időben elnyert – a győri és a téti járásban működő köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztését célzó – pályázatokat ismertették. A tankerületi központ 19 pályázatot nyújtott be, mellyel 2,8 milliárd támogatás érkezik a térségbe. Blazovicsné Varga Marianna hozzátette: további forrásra számítanak, hisz még nem értékelték ki az összes pályázatot. A győri járás kisebb települései közül a koroncói és a rábapatonai iskola újulhat meg közel 51 millió forintból. A beruházások várható befejezési ideje 2018 szeptembere, és a munkálatok a tanév rendjét nem fogják zavarni. A téti Kisfaludy Károly Általános Iskola négy feladatellátási helyén több mint 736 millió forintot fordíthatnak felújításra, infrastrukturális fejlesztésekre.
Az idei és a 2018-as esztendő a rábaközi, továbbá a Téti Járásban, valamint a Sokoróalján lévő települések éve lesz, hiszen jelentős kormányzati és állami támogatással kiegészített európai uniós támogatásban részesülnek – jegyezte meg Gyopáros Alpár. A Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Operatív Program stratégiájával összhangban 6 milliárd forint körüli támogatás érkezik a választókerületbe, de az összeg még emelkedhet is – fogalmazott az országgyűlési képviselő, aki a teljesség igénye nélkül ismertetett néhány nyertes projektet.


Tét a leromlott városi övezetek rehabilitációjára 243 millió forintot, ipari park, azon belül betonüzem fejlesztésére 156 milliót, a család és gyermekjóléti központ 67 millió forintot, Rábapatona 51 millió forintot nyert kerékpárút fejlesztésre, Győrsövényház az iskola komplex felújítására 70 millió forintot kap, Bezi az iskola és az óvoda közös épületének felújítására 19 millió forintot, Kóny termelői piac kialakítására 76 millióra számíthat, a családi napközi fejlesztésére pedig 7,5 millió forint támogatásban részesül.
Az országgyűlési képviselő megemlítette még a tanuszoda programot, mely Kapuvárt, Csornát és Tétet is érinti. Szerinte 2018 szeptemberére mindhárom településen elkészülhetnek az uszodák.

Beküldés dátuma: 2017. 10. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Körzeti tűzoltóverseny a farádi pályán

  A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Farád Község Önkormányzata és Farád Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének közös szervezésében került megrendezésre a 2018.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.