Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Sokan a keresztény kultúra hanyatlásától tartanak

Georg Pöttle szerint a mostanában zajló választások eredményeit mindig az adott ország bevándorláspolitikája határozza meg, ezért szavaznak az emberek inkább a polgári pártokra. A biztonságpolitikai szakértő csornai előadásán megállapította: Németország egyértelműen behódolt az iszlámnak azzal, hogy eltüntették a keresztény vallási jelképeket az iskolákból Gyopáros Alpár évente több alkalommal tart a járási központokban olyan lakossági fórumokat, amelyekre vendég előadókat kér fel, hogy ismertessék álláspontjukat egy-egy közérdeklődésre számot tartó témában. A felszólalás után a jelenlévők kérdéseket intézhetnek a szakértőkhöz.

Az országgyűlési képviselő legutóbbi lakossági fórumán röviden ismertette a nyugat-berlini rendőrtiszti főiskolán végzett, majd több mint egy évtizeden keresztül a német terrorelhárításnál dolgozó Georg Spöttle szakmai életútját. A vegyes házasságban született (német édesanya és marosvásárhelyi édesapa gyermeke) egykori kommandós afganisztáni kitérője után döntött úgy, hogy hazánkban kamatoztatja tudását egy privát biztonsági cégnél, ezenkívül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docenseként oktatja az ifjúságot.

Georg Pöttle szerint nem esélytelen hazánk tömeges betelepítés elleni küzdelme. Miután a magyar állam megkérdezte állampolgárait, hogy mit gondolnak a kvótarendszerről, illetve a migránsok nagy számú betelepítéséről, ismertek a legújabb nemzeti konzultáció eredményei: A válaszolók álláspontja azonos a kormány elképzelésével.
– Ezenfelül nagyon fontos az ezeréves keresztény kultúra megőrzése, mivel látjuk, hogy tőlünk nyugatabbra – legyen az Franciaország, Németország vagy Nagy-Britannia – ez hanyatlik. Nagy számban érkeznek a muzulmán országokból a közel-keleti és észak-afrikai bevándorlók, akik egyre több jogot követelnek maguknak, így elérték azt, hogy sok templomról már levették a keresztet, az iskolákból, osztálytermekből eltüntették a feszületet, nem lehet sertéshúsból készült ételeket felszolgálni a menzákon. Németországban megpróbálták elérni, hogy a strandokról tiltsák ki a férfi úszómestereket, tehát egyre többet és többet akarnak. Sajnos úgy néz ki a jelenlegi politikai helyzet, hogy mi idomulunk hozzájuk, és nem ők illeszkednek be – hangzott az előadást megelőző televíziós interjúban.
Georg Pöttle a Visegrádi Együttműködés rendszerét (V4-ek: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia regionális szervezete) erős vonalnak tartja Brüsszellel szemben, ráadásul Sebastian Kurz osztrák kancellár megválasztásával a V4-eknek közvetlen támasza lett nyugati szomszédunk, Ausztria. De példaként említette a nemrég lezajlott olasz választást is , melyen a Forza Italia és az Öt Csillag Mozgalom koalíciója győzedelmeskedett. Az előző olasz kormány bevándorláspolitikája erősítette a határozott jobbra tolódást, mert az embereknek elegük van a korlátlan bevándorlásból.

Fennáll a veszélye annak, hogy egy idő után már csak beszélhetünk a keresztény értékekről, de valójában nem gyakorolhatjuk azt. Georg Pöttle jelenlegi hazáját, Németországot hozta fel példának. Frankfurt am Main városban több mint ötven százalék a muzulmán bevándorlók aránya, így már meghaladja az őshonos német emberekét. Hasonló a helyzet Berlinben, Hamburgban és Dortmundban, ahol templomokat zárnak be, mert nincsenek hívek. Az iszlám nagyon erős, domináns vallás, ami megpróbálja átvenni a kereszténység szerepét.

Beküldés dátuma: 2018. 03. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek