Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Sajátos nevelési igényű gyermekek matematika versenye

A gyerekek minden verseny előtt nagyon izgulnak, de tanáraik szerint jó ha hozzászoknak az ilyen helyzetekhez, hiszen felnőtt korukban is kerülhetnek hasonló szituációba. Ha megtanulják, hogy kell kezelni a lámpalázat, később kevésbé fognak szorongani.

A csornai Arany János iskola évek óta elvállalja az eltérő tantervvel tanuló sajátos nevelési igényű gyermekek megyei matematika versenyének megszervezését. Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények (EGYMI), valamint a beledi, a téti és a kapuvári Széchenyi iskola nevezte be a tanulóit. Az EGYMI Mosonmagyaróváron, Sopronban, Győrben és Csornán működik. Öt évfolyamból összesen negyvenöt diák vett részt a megmérettetésen. A feladatlapokat a csornai iskola gyógypedagógusai állították össze a pedagógiai programban megfogalmazott követelményszint alapján.
Az Arany iskola tanulói három évfolyamon értek el helyezéseket: Sztojka Laura (4.o.) 1. hely., Papp Kristóf (5.o.) 1 hely., Lakatos Adrián 2. hely. (6.o.)

– Igyekszünk praktikus ismereteket átadni a gyerekeknek, életszerű helyzetekben tanítani őket, hisz amit megtapasztalnak, abból lesz használható tudás. Minél több helyre elvisszük a tanulókat, hogy minél többet lássanak, tapasztaljanak – fogalmazott Bella Imréné. Az intézményvezető szerint a tapasztalaton alapuló tudás a legbiztosabb ismeret. – Záró gondolatként szeretném elmondani, hogy számos új programunk valósult és valósul meg ebben a tanévben, amelyhez élvezzük a fenntartó, valamint a LEO Klub támogatását, akik önzetlen munkával segítik intézményünket.

Beküldés dátuma: 2018. 04. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek