Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Rendületlenül fejlődik Csorna: megújult a Szilágyi Erzsébet Kollégium épülete

Csornán az elmúlt időszakban több olyan beruházás került átadásra, amely nemcsak az itt élőknek, hanem környező települések lakosságának is komfortosabbá teszi a mindennapjait. A fiatalok sokkal jobb körülmények közt tölthetik diákéveiket a felújított Szilágyi Erzsébet Középiskolai Kollégiumban.

Csornán két kollégium biztosít szállást a városban tanuló fiatalok részére: az egyik a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola diákszállója, amit már 2015 végén sikerült felújítani, a másik pedig a Szilágyi Erzsébet Középiskolai Kollégium.
– Elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, hogy átadhatjuk a felújított Szilágyi Erzsébet Középiskolai Kollégiumot is. A beruházás a megyei közgyűlés támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg. Mind a hivatal dolgozói, mind a képviselő-testület tagjai tevékenyen kivették a részüket a munkából, illetve bármilyen probléma adódott a beruházás során, a kivitelező kellő rugalmassággal oldotta meg és magas szakmai színvonalon végezte munkáját – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester, majd hivatalosan is átadta a diákoknak a megszépült kollégiumot.
Németh Zoltán szerint a Magyar Kormány gazdaságpolitikájának eredményeként egyre több fejlesztési forrás érkezik megyénkbe, így Csornára is. Ahhoz, hogy az itt élők megtapasztalják a beruházások pozitív hatásait, szoros együttműködésre van szükség a város polgármestere, valamint az országgyűlési képviselő és a megyei önkormányzat között.
– Aki az oktatásba fektet, a jövőt építi! Egy oktatáshoz kötődő épület ránézésre is példát kell, hogy mutasson. A beruházás emellett jövőbe mutató megoldásokkal hívja fel a figyelmet arra, hogy a jövő legnagyobb problémájára, a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklésére van lehetőség – mondta a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, majd közölte: A Területi- és településfejlesztési Programból finanszírozott 152,4 millió forint összköltségű energetikai beruházás környezetvédelmi célokat is szolgál, hiszen a napelemeknek köszönhetően mérséklődik az épület áramfogyasztása, az energetikai korszerűsítéssel pedig az üzemeltetési és fenntartási költségek is csökkennek.
Az elmúlt évtizedekben a kollégium hivatása, illetve feladatköre mit sem változott. Az otthon, a szülői háttér biztonságát próbálja pótolni a pedagógusok segítségével az itt lakó közel kilencven tanuló részére. Az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően 21. századi kihívásoknak is megfelelő körülményeket tudnak biztosítani a fiataloknak, akik a mindennapok során érzik a felújítás áldásos hatásait. Nagy László intézményvezető elmondta azt is, hogy középiskolás korában és egyetemistaként is kollégiumban lakott, tehát tudja, hogy mennyire fontos a tanulóknak a megfelelő lakhatás. Az intézményvezető hozzátette: Az emlékek általában megszépülnek, de a diákszállón olyan élményekkel gazdagodott, amelyeket nem cserélne el semmire. Nagy László a tanulók és a dolgozók nevében köszönte meg mindazok munkáját, akik hozzájárultak a kollégium épületének megújításához.

Beküldés dátuma: 2019. 09. 11.

Kapcsolódó hírek

  • Ünnepi megemlékezés Csornán

    Csorna város önkormányzata Petőfi Sándor emlékművénél tartott ünnepi megemlékezést az 1848/49-es szabadságharc 176.

További hírek

Hirdetés