Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Rendőrök és romák együtt rúgták a bőrt

Csorna Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata május közepén sportnapot tartott a kiscsornai játszótér focipályáján. A rendezvényen a városi rendőrkapitányság futballcsapatával is megmérkőztek

– Minden évben megrendezzük a barátságos mérkőzést a rendőrség csapatával – mondta Csorna Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának képviselője. Kőfalvi Norbert és társai ritkán rúgják a labdát, ezért örültek a lehetőségnek. A játékosok értékelték, hogy kegyes volt hozzájuk az időjárás, ami különösen kedvezett a szabadtéri program megrendezésének. A mozgástól megéhezett focistákat hidegtállal kínálták, estefele pedig bállal folytatódott a program az egyik helyi vendéglőben.

– A Csornai Rendőrkapitányság jó kapcsolatot ápol az önkormányzatokkal, s nincs ez másként a kisebbségiekkel sem. Harmadszor vettünk részt a nemzetiségi önkormán.yzat szervezésében megtartott kispályás labdarúgótornán. Természetesen győzni jöttünk ismét, de alapvetően a részvétel a fontos – mondta Kocsis Tibor rendőr alezredes, hozzátéve: Együttműködési megállapodást kötöttünk a kisebbségi önkormányzattal, melynek keretében beneveztünk a focirangadóra, de más közös rendezvényről is be tudok számolni. Az alosztályvezető beszámolt a roma gyerekek táboroztatásáról, melyen bűnmegelőzéssel kapcsolatos programokat szerveznek. A kapitányság munkatársai pedig részt vesznek a romák szokásait ismertető, tájékoztató jellegű előadásokon.

Beküldés dátuma: 2017. 05. 23.

Kapcsolódó hírek

  • Ünnepi megemlékezés Csornán

    Csorna város önkormányzata Petőfi Sándor emlékművénél tartott ünnepi megemlékezést az 1848/49-es szabadságharc 176.

További hírek