Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Rekord év az idei, mert ennyi virág még sosem díszlett Csorna közterein

A Vilmos Park Kft. dolgozói évről évre bebizonyítják, hogy szükség van a munkájukra. A környezet rendbe tételéért felelős szakemberek úgy érzik, hogy a virágok is megérdemelnek annyit, illetve vannak annyira fontosak és szépek, hogy szívvel-lélekkel foglalkozzon vele egyik munkatársuk.

Pompáznak a virágok Csorna közterületein, és már kora tavasszal üde zöld látványt nyújtottak a város parkjai. Ahhoz, hogy a helyieknek és az átutazóknak már április végén - május elején ilyen szép látványban legyen része, tavaly ősszel meg kellett kezdeni a munkálatokat.
– A 85-ös főút melletti virágágyásba közel négyezer tulipánhagymát ültettünk el, ami napokon át tartott, de mint láthatjuk, meg lett az eredménye – mondta Burus Éva. A Vilmos Park Kft. munkatársa hozzátette: Tulipánt a Szent István téri parkba is ültettek, de az árvácska is újból virágba borult ezekben a hetekben.
Idén egyébként is korábban indult a tavaszi szezon, ezért a Vilmos Park Kft. munkatársai a szokásosnál előbb kezdték meg a zöld területek gondozását, a fűnyírást. Utóbbi egészen őszig munkát ad a városi cégnek. A parkfenntartók csapatában jelenleg heten dolgoznak.
– Nagyon örülünk neki, hogy az idei évtől főállású kolléganőnk munkaidejének egy részében csak a virágágyások gondozásával lesz elfoglalva – fogalmazott a városüzemeltetési koordinátor. Elmondta azt is, hogy május közepén ültetik ki az egynyári virágokat. Tavaly a városháza körüli tér felújítása adott neki többletmunkát, de idén sem lesz hiány a tennivalókban.
A Vilmos Park Kft. munkatársai időről időre olyan köztéri dekorációkkal örvendeztetik meg a helyieket, melyek elhelyezésével megyei, sőt országos hírnevet szereznek a városnak.
A riportban elhangzott: Egyik ötleten sem gondolkodtak sokkal korábban, mint az aktuális lenne. Legtöbbször valamilyen ünnep vagy évforduló közeledtével jut eszükbe a látványos megoldás, melynek szinte mindig örülnek az emberek. Az is előfordul, hogy valamilyen esemény kapcsán pattan ki valamelyik munkatárs fejéből egy-egy elképzelés, és aznap délután már neki is látnak a megvalósításnak. Burus Éva szerint talán épp a dolgok spontaneitása adja ezeknek a köztéri alkotásoknak a népszerűségét.

Beküldés dátuma: 2020. 05. 13.

Kapcsolódó hírek

  • Ünnepi megemlékezés Csornán

    Csorna város önkormányzata Petőfi Sándor emlékművénél tartott ünnepi megemlékezést az 1848/49-es szabadságharc 176.

További hírek

Hirdetés