Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Pátzaysok versengtek az idegen nyelvi megmérettetéseken

Erdélyi Roland lassan kilenc éve foglalkozik az angol nyelvvel, ezért már tavaly megszerezte az alapfokú nyelvvizsgát. A nyolcadikas fiú legutóbb a soproni Szent Orsolya Gimnáziumban rendezett megmérettetésen harmadik helyezést ért el. A kapuvári Pátzay Pál Általános Iskola tanulója nagyon könnyűnek érezte ezt a versenyt, és szerinte elég jó alapokat kapott a továbblépéshez. A sportban is jeleskedő diák a veszélyesebb mozgásformákat részesíti előnyben, s számára a boksz maga a kikapcsolódás. Az országos és diák olimpiai bajnok nagyon sok érmet gyűjtött be, és az edzések mellett a környékünkön a másik kiemelkedőnek számító nyelvet, a németet is szeretné még jobban megtanulni.
Bella Bettina az idegen nyelvek közül a németet kedveli a legjobban, de a továbbtanuláshoz az angollal is akar foglalkozni. A hetedikes lány egyik német nyelvi versenyt sem hagyta ki, s legutóbb a „Bábeli zűrzavar” Orsolya Nyelvi Napok elnevezésű megmérettetésen vett részt Sopronban, ahol harmadik helyezést ért el. Bettina nyaralásakor tesztelte német tudását, és többé-kevésbé sikerült magát megértetnie, ami nagyon jó érzés volt számára.
Szabó Orsolya négy éve tanul németül, a versenyekre pedig Némethné Papp Varga Rita készítette fel. A hetedikes diák januárban alapfokú nyelvvizsgára készül, mert úgy érzik, hogy erre már kellően felkészült. A Pátzayban heti három órát foglalkoznak a némettel, a megmérettetések előtt pedig ennél is többet gyakorolnak. Orsi nemrég a Sopronban rendezett tesztversenyen negyedik lett, a beledi csapatrangadón társaival ötödik helyen végeztek.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.