Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Pályázati pénzből újítják fel a beledi templomot

Tavaly érkezett az örömteli hír: felújítják a beledi katolikus templomot. Az egyházközség azt szeretné, ha még a munkálatok megkezdésének évében, azaz 2018-ban befejeződne a beruházás.

A Beledi Római Katolikus Egyházközség a pályázat beadása után másfél évet várt a biztató eredményre.
Az összeg nem sokkal kevesebb, mint amit eredetileg is szerettek volna. A 32,9 millió forint támogatás az épület külső rekonstrukciójára vonatkozik. Már a munkálatok megkezdésekor igénybe fogják venni az egyházkerület által ismert építész szakértelmét.
Régóta problémát jelent, hogy a lábazat egy-két méter magasságig vizesedik, ezért a legfontosabb a megfelelő külső szigetelés. Átmenetileg felmerült, hogy kővel borítják be a lábazatot, de ez a terv egyelőre lekerült a napirendről. A toronysisak festése megkopott, ezért szintén javításra vár. A pályázati kiírásban napelemek elhelyezése is szerepel, ezenkívül kicserélnék a hangosításhoz tartozó vezetékeket, valamint felújítanák az elektromos hálózatot. Menet közben kiderül, hogy meg tudják-e oldani a padok fűtését is, ezenkívül szintén függőben van a kapuzat és az ajtók rendbe tétele - tájékoztatott Smudla Tamás plébános.
Elképzelhető, hogy a munkálatok befolyásolják a misék szokásos rendjét is, ezért felmerült, hogy akadályoztatás esetén a templom melletti közösségi házban gyűlnének össze a hívek.

Beküldés dátuma: 2018. 01. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.