Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Óvodások vízműlátogatása

A Pannon-Víz Zrt. munkatársai rendszeres időközönként találkoznak a kisiskolásokkal és az óvodásokkal, ezért nemcsak a víz világnapja alkalmával, hanem más helyzetben is szívesen megmutatják a fiataloknak a vízmű működését.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre kisebb korban érdemes elkezdeni a környezettudatos nevelést, melyre már az óvodások is rendkívül fogékonyak. A kicsik minden alkalommal érdeklődve figyelik a játékos bemutatókat, valamint szívesen kipróbálják a számukra odakészített maketteket, szemléltetőeszközöket.
Legutóbb Tóth László, a Pannon-Víz diszpécserszolgálatának vezetője mutatta meg a csornai Rákóczi óvodából érkező gyerekeknek a Csornai Üzemmérnökség telephelyén ideiglenesen felállított víziközmű terepasztalt, melyen játékos formában ismerkedtek a valóságban is hasonlóan zajló folyamatokkal. Az óvodások végignézhették, hogy miként jut el az ivóvíz a vízcsapokig, valamint hogy folyik el a szennyvíz, a mágneses táblán pedig megépíthették a képzeletbeli vízvezeték-hálózatot.
– A víz világnapja kapcsán szeretnénk minél több csoportot fogadni vízmű telepeinken. A csornai telephelyen a katolikus óvoda két csoportját fogadtuk. A terepasztal megtekintése után körbevittük a gyerekeket, akik megnézhették a víztisztító berendezést, a tartályt, a kutakat és a szivattyúkat – tájékoztatott Tóth László, aki operatőrünknek elmondta, hogy legközelebb az Arany János óvodába járó gyerekekkel találkoznak a vízügyes szakemberek.

Beküldés dátuma: 2017. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.