Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Óvodások vízműlátogatása

A Pannon-Víz Zrt. munkatársai rendszeres időközönként találkoznak a kisiskolásokkal és az óvodásokkal, ezért nemcsak a víz világnapja alkalmával, hanem más helyzetben is szívesen megmutatják a fiataloknak a vízmű működését.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre kisebb korban érdemes elkezdeni a környezettudatos nevelést, melyre már az óvodások is rendkívül fogékonyak. A kicsik minden alkalommal érdeklődve figyelik a játékos bemutatókat, valamint szívesen kipróbálják a számukra odakészített maketteket, szemléltetőeszközöket.
Legutóbb Tóth László, a Pannon-Víz diszpécserszolgálatának vezetője mutatta meg a csornai Rákóczi óvodából érkező gyerekeknek a Csornai Üzemmérnökség telephelyén ideiglenesen felállított víziközmű terepasztalt, melyen játékos formában ismerkedtek a valóságban is hasonlóan zajló folyamatokkal. Az óvodások végignézhették, hogy miként jut el az ivóvíz a vízcsapokig, valamint hogy folyik el a szennyvíz, a mágneses táblán pedig megépíthették a képzeletbeli vízvezeték-hálózatot.
– A víz világnapja kapcsán szeretnénk minél több csoportot fogadni vízmű telepeinken. A csornai telephelyen a katolikus óvoda két csoportját fogadtuk. A terepasztal megtekintése után körbevittük a gyerekeket, akik megnézhették a víztisztító berendezést, a tartályt, a kutakat és a szivattyúkat – tájékoztatott Tóth László, aki operatőrünknek elmondta, hogy legközelebb az Arany János óvodába járó gyerekekkel találkoznak a vízügyes szakemberek.

Beküldés dátuma: 2017. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

További hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

 • Emléktáblát avattak a kapuvári röntgenmúzeumban

  A Francia Köztársaság „Akadémia Pálma Rend” Tiszti fokozatával kitüntetett dr. Fornet Béla professzor szerint Boross János a kapuvári röntgenmúzeum létrehozásával és gondozásával a törődésnek és a szakmai lelkesedésnek olyan fokát valósította meg, amellyel ma már csak ritkán találkozni.

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

 • A közös élmény és emlék összehozza az embereket

  Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit.