Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Óvodások versmondóversenye Beleden

Harmadik alkalommal tarották meg a beledi kistérség körében meghirdetett szavalóversenyt, melyhez a répcelakiak is csatlakoztak.  A kisfaludiak és a cirákiak első ízben neveztek be a megmérettetésre, így összesen 37 kicsi adta elő a költeményeket.
Németh Imréné zsűrielnök szerint még ma is hatnak a versek a gyermekekre, mert a kicsik élénken reagálnak az eltérő hangulatú, rímekbe szedett sorokra. A szervezők célja azt volt a rendezvénnyel, hogy megszerettessék a gyermekekkel a szerzeményeket, és iskolás korukban is szívesen olvassák a híres szerzők köteteit, esetleg bátran jelentkezzenek a szavalóversenyekre. Ha valaki rendszeresen olvasgat ilyen alkotásokat, talán könnyebben önti szavakba érzelmeit és a lelkében megfogalmazódó gondolatokat. Németh Imréné szerint a rímekbe szedett sorok nyugtatólag hatnak az ember személyiségére, amire zaklatott világunkban nagy szükség lehet.
A kiscsoportos Horváth Dóra Fésüs Éva Sündisznócska című versével lett az első. A középsősök közül Varga Attila érte el a legjobb helyezést, ő Osvát Erzsébet Nyuszik lakomája költeményét adta elő.  A nagycsoportból Németh Nikolett szintén a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára állhatott Gazdag Erzsi Cinegeetetés című versikéjével.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.