Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Óvodások játékos küzdelme Beledben

A szervezők már három–négy játék után látták, hogy mennyire élvezik a gyerekek a beledi oviolimpiára összeállított feladatokat. A településen kevés a túlsúlyos fiatal, ami köszönhető annak is, hogy az intézmények minden lehetőséget megragadnak a mozgásra.

A helyiek, illetve a környező településekről érkező gyerekek részvételével rendezik meg Beledben a térségi oviolimpiát. Idén nyolcadszor került sor a rendezvényre. A házigazda már év elején elküldte meghívóit Répcelakra, Szilba, Kisfaludra, Mihályiba, Cirákra és Dénesfára, s végül hat csapat nevezett a versenyre, melyből kettő beledi színekben indult. Szil technikai okok miatt nem vett részt az idei megmérettetésen. A gyerekek nyolc feladatsort teljesítettek, de ebben az esztendőben vegyes csoportokat alakítottak ki a versenyzőknek, tehát kicsik és nagyok együtt küzdöttek.
– Nagy lelkesedéssel készültek a versenyre. Sajnos az óvoda helyzete ma olyan, hogy nem nagyon tudunk gyakorolni, de a hétfői főpróbát megtartottuk. Óriási élmény számukra, hogy a tornacsarnokban mozoghatnak. A versenyt játékos formában bonyolítjuk le, így szinte észre sem veszik, hogy mennyit fejlődik izomzatuk – mondta Gerencsérné Németh Erika. A Beledi Általános Művelődési Központ vezetője szerint az oviolimpia tulajdonképpen felkészülés az iskolai testnevelésre, ahol szintén játszva sportolnak a gyerekek. A szurkolók közt azok a kicsik is ott voltak, akik életkoruknál fogva még nem vesznek részt az oviolimpián, de nem baj, ha előbb szokják a tornatermi közeget és a versenyszellemet.
Gerencsérné Németh Erika megköszönte Pallag Jánosné művelődésszervező közreműködését, valamint az óvónők munkáját, hisz az ő segítő hozzáállásuk nélkül nem valósulhatott volna meg az oviolimpia.
A beledi óvoda keddi napokon játékos sportfoglalkozást tart a tornacsarnokban, ahova egyre többen jönnek. Év elején csupán tizenegy néhányan voltak, és ahogy közeledik a tanév vége, mind többen lesznek.

Beküldés dátuma: 2015. 05. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.