Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Óvatosan a szabadtéri tűzgyújtással

Jelenleg nincs érvényben országos tűzgyújtási tilalom, de nem árt a fokozott óvatosság, mert egyre több, főzéssel egybekötött szabadtéri rendezvényt tartanak a környékünkön is.

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség két járás területét fedi le, ezért a hivatásos tűzoltók Csorna,  Kapuvár és Beled környékén látják el feladataikat. Rácz Imre tűzoltó alezredes szerint a személyi és technikai feltételek adottak a tűzesetek, a balesetek felszámolására, valamint a műszaki beavatkozásokhoz. A kirendeltségvezető tizennyolc olyan esetről tudott beszámolni, melynek során szabadtéri tűzhöz vonultak ki nemrégiben. A tűzesetek többsége emberi gondatlanságból keletkezett vagy elhanyagolt, gondozatlan területeken lobbant lángra a kipattanó szikra. Ilyenkor a tulajdonossal, illetve a földhasználóval szemben indul eljárás – mondta Rácz Imre. Amennyiben az önkormányzat úgy szabályozza a kertekben történő hulladékégetést, hogy engedélyezi azt, akkor bárki megszabadulhat ily módon a felesleges gyomoktól. A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség állománytábla szerinti létszáma 95 fő. Rácz Imre elmondta: a jelentkezők felvételével a megyei katasztrófavédelmi kirendeltség humán szolgálata foglalkozik, de ők is szívesen útbaigazítják az érdeklődőket.

Beküldés dátuma: 2014. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

  • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

    A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

További hírek