Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ősztől az óvodaépület új szárnyában is megkezdődhet a munka

Mozgásfejlesztő játékok beszerzésére nyert több mint 100 ezer forintot a beledi óvoda. Gerencsérné Németh Erikától megtudtuk: szeretnék élettel megtölteni a jelenleg használaton kívüli óvodaépületet, úgy, hogy a bölcsődéseket is ott helyeznék el.

A beledi óvoda nemrég vette át a fővárosban a Forever Kids „Gyermek Egészséges Életmód” pályázatán nyert 108 ezer forintról szóló csekket. Az intézményben örömmel teszik ki látható helyre a sikeres projektet tanúsító táblát, mely egy éven át „hirdeti”, hogy a Forever támogatásában részesültek.
– Az összeget az április 25-én megrendezésre kerülő térségi ovi olimpiára szeretnénk felhasználni – fogalmazott Gerencsérné Németh Erika. Mozgásfejlesztő eszközöket, tornaszőnyegeket vásárolnak, továbbá a részt vevő csapatok megvendégelésére fordítják az elnyert összeget.
Dr. Tanayné Szalai Márta a tavaly októberi egészségnapon ajánlotta az óvodavezető figyelmébe a pályázati lehetőséget, de első körben nem sikerült megszerezniük. A belediek azonban nem csüggedtek, ezért újult erővel adták be másodszorra, ami már pozitív visszajelzést kapott.
Gerencsérné Németh Erika is részt vett a Csornán megrendezett, bölcsődei férőhelyek bővítéséről szóló államtitkári tájékoztatón, amelyen a beledi óvodavezető sok hasznos információhoz jutott.
Az önkormányzat nemrég 40 millió forintot kapott a Belügyminisztériumtól az óvoda azon szárnyának felújítására, melynek korszerűsítése a korábban ismertetett okok miatt nem fejeződött be. A jelenleg használaton kívüli épületrészben a konyhától kezdve a fejlesztőszobán át két óvodai csoport is működött annak idején.
A felújítás során az új épületrészben kap helyet még egy csoportszoba, tornaszoba szertárral, fejlesztőhelyiség, sószoba és nevelői szoba, valamint a melegítőkonyha. A bölcsődei csoport kialakítása is ezen épületrészben kerül kialakításra. Jelenleg a Beledi Egyesített Szociális Központban működő Családi Bölcsőde látja el a 2-3 éves korú gyermekek napközbeni ellátását.

– Bízunk abban, hogy az új épületszárny mielőbb elkészül, és ismét birtokba vehetjük az épület egészét – mondta az óvodavezető.

Beküldés dátuma: 2017. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

 • A lelkész egyéves szolgálata meghosszabbítható

  A püspöki kinevezéssel Beledbe érkezett Ihász Beatrix a lelkészi munka talán legszebb részének azt tartja, hogy foglalkozhat az emberek örömével, bánatával, segítve őket a mindennapok megélésében.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.