Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ősztől az óvodaépület új szárnyában is megkezdődhet a munka

Mozgásfejlesztő játékok beszerzésére nyert több mint 100 ezer forintot a beledi óvoda. Gerencsérné Németh Erikától megtudtuk: szeretnék élettel megtölteni a jelenleg használaton kívüli óvodaépületet, úgy, hogy a bölcsődéseket is ott helyeznék el.

A beledi óvoda nemrég vette át a fővárosban a Forever Kids „Gyermek Egészséges Életmód” pályázatán nyert 108 ezer forintról szóló csekket. Az intézményben örömmel teszik ki látható helyre a sikeres projektet tanúsító táblát, mely egy éven át „hirdeti”, hogy a Forever támogatásában részesültek.
– Az összeget az április 25-én megrendezésre kerülő térségi ovi olimpiára szeretnénk felhasználni – fogalmazott Gerencsérné Németh Erika. Mozgásfejlesztő eszközöket, tornaszőnyegeket vásárolnak, továbbá a részt vevő csapatok megvendégelésére fordítják az elnyert összeget.
Dr. Tanayné Szalai Márta a tavaly októberi egészségnapon ajánlotta az óvodavezető figyelmébe a pályázati lehetőséget, de első körben nem sikerült megszerezniük. A belediek azonban nem csüggedtek, ezért újult erővel adták be másodszorra, ami már pozitív visszajelzést kapott.
Gerencsérné Németh Erika is részt vett a Csornán megrendezett, bölcsődei férőhelyek bővítéséről szóló államtitkári tájékoztatón, amelyen a beledi óvodavezető sok hasznos információhoz jutott.
Az önkormányzat nemrég 40 millió forintot kapott a Belügyminisztériumtól az óvoda azon szárnyának felújítására, melynek korszerűsítése a korábban ismertetett okok miatt nem fejeződött be. A jelenleg használaton kívüli épületrészben a konyhától kezdve a fejlesztőszobán át két óvodai csoport is működött annak idején.
A felújítás során az új épületrészben kap helyet még egy csoportszoba, tornaszoba szertárral, fejlesztőhelyiség, sószoba és nevelői szoba, valamint a melegítőkonyha. A bölcsődei csoport kialakítása is ezen épületrészben kerül kialakításra. Jelenleg a Beledi Egyesített Szociális Központban működő Családi Bölcsőde látja el a 2-3 éves korú gyermekek napközbeni ellátását.

– Bízunk abban, hogy az új épületszárny mielőbb elkészül, és ismét birtokba vehetjük az épület egészét – mondta az óvodavezető.

Beküldés dátuma: 2017. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

További hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

 • Emléktáblát avattak a kapuvári röntgenmúzeumban

  A Francia Köztársaság „Akadémia Pálma Rend” Tiszti fokozatával kitüntetett dr. Fornet Béla professzor szerint Boross János a kapuvári röntgenmúzeum létrehozásával és gondozásával a törődésnek és a szakmai lelkesedésnek olyan fokát valósította meg, amellyel ma már csak ritkán találkozni.

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

 • A közös élmény és emlék összehozza az embereket

  Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit.