Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat. A párt szeretné, ha az emberek a politikai fórumokon nyíltan ki mernék mondani gondolataikat.

 - Az átlagember a közügyektől távol marad, hogyan szeretnének ezen változtatni?

– Alapvetően maga az a tény, hogy az LMP dolgozik, és készek vagyunk arra, hogy átvegyük a kormányzást, önmagában pezsdítően hatott több helyen a politikával való foglalkozásra. Nagyon sokan belefáradtunk már abba, hogy ugyanazt a típusú politikusi szövegelést kell hallgatnunk éveken, évtizedeken keresztül, amelyet utána nem követnek tettek, vagy ha követnek, azok nagy részét nem köszönjük meg.
Hiteles politikusokra van szükség és büszke vagyok rá, hogy olyan pártban dolgozom, ahol a politikusok az ország érdekeit tartják szem előtt. Szeretnénk, ha a magyar emberek nem otthon maradnának a következő időszakban, hanem eljönnének azokra a fórumokra, beszélgetésekre, akár vitákra, ahol rá vannak kényszerítve a politikusok az őszinte beszédre. Nagyon sok embert félelemben tartanak és megpróbálják meggátolni azt, hogy őszintén elmondják a véleményüket a kérdésekről. A mi feladatunk az LMP-ben mindenesetre az, hogy azokat az embereket szólítsuk meg, akik teljesen másként szeretnék a dolgokat csinálni. A teljesítményünk sokkal inkább arról szól, hogy olyan hiteles erő vagyunk, akik szakértőkkel együtt dolgozva abszolút megvalósítható tervet, a Szél-tervet és a Megújuló Magyarország programját tettük le az asztalra.
Az ideológiáknak annyi jelentősége van, hogy meghatározza, ki milyen szemlélettel látja a világot. Mi például a családokat és a kis közösségeket fogjuk védeni, valamint a munkavállalókat.

- Mit kell tenni azért, hogy a csalódott állampolgárt oda vigyék a fórumokra és a szavazóhelyre?

– Amikor azt látják az emberek, hogy valaki kiáll értük, az ő érdekeikért, és komolyan gondolja, amit csinál, visszaadja az emberek hitét a közügyekkel való foglalkozásba, mert látnak arra reményt, hogy van ott valaki, aki pont úgy foglalkozik ezekkel a dolgokkal, ahogy egyébként is kellene. Remélem, hogy az LMP-s politikusok reményt adhatnak az országnak!

- Más politikai erővel való együttműködés szóba jöhet?
–A 2018-as választásokon a szövetség, amely az LMP-ből és az Új Kezdetből áll, mindenképpen fontos hívó szó lesz. Talán a nevünk is mutatja, hogy Az Új Kezdet meg a Lehet Más Magyarország számára valódi alternatívát kínál.
– Most egy szövetségben gondolkodunk, de nyitottak vagyunk olyan emberek, közösségek, akár pártok irányába is, akik nem felelősek azért, ami az elmúlt 27 évben zajlott az országban. Magyarországon egyre többen inkább harmóniára, békére vágynak:

- Mi történik a külföldre távozó fiatalokkal, őket hogyan akarják bevonni?
– Évekkel ezelőtt végzett kutatásunkban azt kérdeztük ezektől az emberektől, hogy miért mentek el, és milyen országot kell azért teremtenünk, hogy hazajöjjenek. Érdemes különbséget tenni aközött, hogy valaki kimegy egy-két félévre tanulni, vagy akár egy szemeszterre, esetleg két-három évre, és utána itthon szeretne letelepedni, meg azok között, akik kényszerből mennek el.
Látjuk, hogy a kint élőknek kb. a fele kész lenne visszajönni Magyarországra, ha legalább minimálisan jobb irányba mennének itthon a dolgok. Épp ezért mi élhető országot kínálunk. Magyarország jó hely lenne, ha lennének rendes bérek, működő egészségügy, oktatás, és a korrupciót kíméletlenül visszavágnánk. Ezért kell, hogy Hadházy Ákos társelnököm a 12 korrupciós pontot végig tudja vinni.

- Ön két gyermek édesanyja. Ha miniszterelnöknek megválasztják, mi lenne az első intézkedés, mely a családanyák érdekében születne meg?
– Egyszülős programunkat mindenképp végrehajtanánk. Magyarországon minden ötödik család egyszülős. Tudom, hogy sok nőtársam van nagyon nehéz helyzetben, és próbál helyt állni emberfeletti erőfeszítéssel. A tartásdíjaktól elkezdve a bölcsődébe való bejutásig sok mindent kell rendeznie. A családi adókedvezmények rendszere alapvetően jó, viszont fontos lenne, hogy már az egygyermekesek is profitáljanak ebből. Olyan családpolitikát szeretnék, amely alkalmazza a családi adókedvezmények rendszerét, viszont segít a második gyermek vállalásában is.

- Az LMP-t hogyan, hol lehet elérni itt Csornán, a Rábaközben?
Központi honlapunk: www.lmp.hu, illetve a legnépszerűbb közösségi oldalakon is fent vagyunk. Mindenkit szeretettel várunk, nagyon gyorsan reagálunk, ha valaki ír nekünk. Nekem is van facebook oldalam, Szél Bernadett néven található meg, ezért ha valaki odaír, segítek kapcsolatba kerülni azzal, akinek a társaságát keresi. Sokan valamilyen szakmai programmal szeretnének hozzánk kötődni, van aki aktivista szeretne lenni. Bárhol ránk írnak, meg fogják találni azt az embert, aki segít abban, hogy közel kerüljön hozzánk. Mindenkit szeretett

Beküldés dátuma: 2017. 12. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek