Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Összekötő kapocs a zene: karvezetők duóban

A zökkenőmentes együttműködés titka, hogy tiszteletben tartják a másik egyéniségét - vallja a kapuvári vegyeskar két vezetője, akik vita nélkül végzik a dolgukat, s nem is akárhogyan.

A Titz Ildikó és Lukovits Györgyi páros 2007 óta dolgozik együtt a kapuvári Haydn Vegyeskar Egyesületben. A kezdetekben Buza Béla karnagy vezetésével működő kórus évről évre egyre színvonalasabb előadásaival hívja fel magára a figyelmet.
– Igyekszünk egyenlően elosztani a terheket, mindenben próbálunk közös nevezőre jutni – mondta Lukovits Györgyi. Ildikó szerint a kórus „vevő” minden ötletükre és elfogadják, hogy két vezetőjük van. A jó szándékú véleménynyilvánítással egyiküknek sincs problémája, ezért a két különböző egyéniségű, a civil életben évtizedek óta baráti kapcsolatot ápoló karnagy közt sosem alakul ki komolyabb nézeteltérés.
Legutóbb a kétórás karácsonyi koncert jelentett komoly felkészülést a csapatnak. A kórus péntekenként tartja a próbákat, de a jelentősebb bemutatók előtt ennél többet is gyakorolnak. El kellett dönteniük, hogy milyen komoly- és könnyűzenei darabok kerüljenek a repertoárba. Minden alkalommal beiktatnak olyan kihívást jelentő, újdonság erejével ható kórusműveket is, amelyeket a szívesen elénekelnek. A karnagyok szakmai tapasztalatának és kiterjedt kapcsolatainak köszönhetően évről évre olyan közismert, Kapuvárról elszármazott vendég előadókat, egykori tanítványokat hívnak meg, akik emelik a műsorok színvonalát. Kajos Zsuzsanna és családja élő zenével egészíti ki második esztendeje a Haydn Vegyeskar fellépését. Kóródi Sándor szintetizátorral kíséri a csapatot, ezenkívül Kozák Dániel csatlakozott az együtteshez. Műsoraikat úgy állítják össze, hogy a fiatalok és az idősek egyaránt jól szórakozzanak. A Szent Anna templomban megvalósuló állandó programjaikon, valamint a KALOT hangversenyeken Bognár Dávid énekével, orgonamuzsikájával támogatja a kórus munkáját.
– Kapuváron nagyon sokszínű a művészeti élet. A zene és a szeretet összekapcsolja az embereket. A muzsika segítségével szárnyal az öröm. Egy város életében nagyon fontos, hogy az emberek ünnepek előtt megnyugodjanak és feltöltődjenek. Nekünk meg öröm, hogy adhatunk – fogalmazott Titz Ildikó és Lukovits Györgyi.

Beküldés dátuma: 2019. 01. 31.

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.