Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nyugdíjasok művészeti találkozója Beledben

Több mint tíz éve megtartják a Beledben élő idősek művészeti találkozóját, melynek eredeti célja nem változott: kapcsolatépítés a környező települések nyugdíjasaival. A klubok szívesen megismerik a többi csoport gazdag kulturális életet, ugyanakkor egy-egy ilyen
alkalommal be is mutatkoznak kortársaik előtt.

Tizenegy évvel ezelőtt indították a nyugdíjasok művészeti találkozóját Beledben. Az egész napos rendezvény ötlete az Ezüstfenyő Nyugdíjas Klub, valamint annak dalosköre vezetőinek fejéből pattant ki – mesélte Pallag Jánosné, aki szintén részt vett a tervezésben. Az elején csak egyszeri alkalomnak képzelték, de a nyugdíjas művészeti csoportok erre alaposan rácáfoltak: a sikeren felbuzdulva azóta minden évben megtartják. A rendezvényen a környező települések nyugdíjasklubjain kívül olyan közösségek is megjelennek, amelyekkel a belediek szorosabb kapcsolatot ápolnak – mondta a művelődésszervező. A kisfaludiak, a répcelakiak állandó közreműködőnek számítanak, de a répceszemerei és a fertőszentmiklósi idősek is szívesen bekapcsolódnak. A rábakecöliek csapata néhány éve csatlakozott a programhoz, ráadásul minden esztendőben olyan meglepetés vendégeket is hívnak, akik még nem voltak a művészeti találkozón. Idén a Vas megyei Kenyeriből érkeztek az „újoncok”.
A tizenöt–húsz perces műsor után előre megadott téma köré szervezik a vetélkedőt, A programsorozat végén marad idő a kötetlen szórakozásra, beszélgetésre, ismerkedésre is, amikor az idősek fehér asztalnál társalognak egymással. A vendéglátásról a házigazda nyugdíjasklub, valamint a beledi művelődési központ gondoskodik.
A művészeti találkozó népszerűségét mutatja, hogy évről–évre olyan „külsősök” is megtekintik, akik nem tagjai az egyesületnek, de ezt a rendezvényt még véletlenül sem hagynák ki. A szervezők az alkalmanként megjelenő idősebb házaspárokat is szeretettel fogadják, remélve, hogy talán egyszer kedvet kapnak, és klubtagként köszönhetik őket.
A nyugdíjas találkozók oda–vissza működnek, hiszen kölcsönösen meghívják egymást saját településükre, viszonozva a vendéglátók kedvességét. Pallag Jánosné elárulta, hogy a jövő évi rendezvény „meglepetéscsapata” az ikrényi lesz.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.