Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Nyári napközis tábor Beledben

A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak. A többi napon a napközis táborok vidám zajától hangos a környék.

A beledi pedagógusok a nyári táborokkal egyrészt a szülőknek próbálnak segíteni, de a fő cél az, hogy élményekkel teli heteket tölthessenek a gyermekek a szünidőben. Barabás Istvánné hozzátette: a beledi általános iskolában is bevett gyakorlat, hogy igyekeznek kihasználni a pályázatok adta lehetőségeket. A táborokat az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány finanszírozza. Legutóbb negyvenhárom tanuló nyaralhatott Zánkán, ahova négy pedagógus kísérte őket. A gyermekek kedvezményes áron jutnak hozzá a különböző programokhoz, a szülőknek nem kerül semmibe a szállás és az étkezés, csak az útiköltséget kell kifizetniük.
Az ottalvós táboron kívül négy turnus napközis táborra is sikeresen pályáztak. Ezáltal napközbeni elfoglaltságot biztosítanak az alsós és felsős diákoknak a helyi általános iskolában. A pedagógusoknak előre ki kellett dolgozniuk a tábor programjait, és ennek megfelelően tartották a foglalkozásokat. A tevékenységek között szerepeltek például vetélkedők, kézműveskedés, sport, néptánc, íjászat, akadályverseny, stb. A pályázat kötelező eleme volt az egynapos kirándulás, amelynek során a nyolcadikosok kipróbálhatták a paintballt, a kisebbek pedig a celldömölki Kemenes Vulkánpark Látogatóközpontban, skanzenben és moziban jártak.

Beküldés dátuma: 2017. 07. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek