Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Népi kultúra oktatása a helyi tantervben

A pedagógus türelmet és megértést kér az érintettektől, hiszen bőven megéri az áldozat, mert gyönyörű épületben tanulhatnak idén szeptembertől a gyerekek. A tanárok a kompetencia alapú oktatásról tanácskoztak a félév elején Csornán, s szándékaik szerint a módszerrel megalapozzák a nebulók képességeinek és készségeinek kibontakozását az első osztálytól egészen a nyolcadikig.
A rendezvényen azokról az eredményekről is beszámoltak egymásnak a kollégák, melyeket az elmúlt év során értek el, és érdemesnek tartották megosztani pedagógustársaikkal. Változás az idéntől, hogy a népi kultúra oktatása is bekerült a csornai Széchenyi-iskola helyi tantervébe - derült ki Némethné Fülöp Terézia  nyilatkozatából. Fontosnak tartják, hogy a csornai gyerekek megismerjék a szülőföldhöz kapcsolódó mondákat, történeteket, a régi népi foglalkozásokat, amelyek mind erősíthetik lakóhelyük iránti kötődésüket. - Intézményünkben mindig is prioritásként kezeltük az identitástudat erősítését szolgáló projekteket, ettől a tanévtől viszont a helyi tantervnek komoly része lesz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden szaktantárgy keretén belül is  foglalkozni fognak ezekkel a dolgokkal - hangzott a tájékoztatóban.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.