Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nem rettenti el a kitartó edzés a lányokat

A kapuvári Széchenyi-iskola tanulói bejutottak a diákolimpia országos mezei futóversenyének döntőjébe. Pappné Höfler Erika alig hitt a szemének, mert az általános iskola lány csapata a körzeti után a megyeit nyerte meg, majd a Gödöllőn tartott megmérettetésen folytathatták a versenyt. A felkészítő azzal biztatta a  hetedik-nyolcadik osztályba járó lányokat, hogy bátran induljanak a harminchét csapat részvételével megrendezésre kerülő mezei versenyen, mert az atlétika alapja a futás. A testnevelő úgy gondolja, hogy megvan az utánpótlás és a kellő hangulat, mert az idei sikeren felbuzdulva jövőre is szeretné megmérettetni magát a csoport három hetedikes tanulója. Pappné Höfler Erika ajándéknak tekinti tanítványai teljesítményét, mert szerinte az edzési lehetőség hiánya miatt nem volt elég alapos a felkészülés, de a lányok magánszorgalommal elérték, amit lehetett.
Papp Anikó 7/c osztályos tanuló gyakran atletizál, és tanára javaslatára otthon is sokat fut, de elmondása szerint rövidtávon teljesít a legjobban. A 8/b-be járó Sütöri Angelikának tavaly nem sikerült, idén viszont kijutott az országos futóversenyre. A pályát nem találta túl nehéznek, inkább a lejtőn való feljutás vette igénybe az erejét, mert nagyon csúszott a talaj. A győri Bercsényibe felvételt nyert lány a nyolcadik után sem szeretné abbahagyni a mozgást. Sipos Patrícia a 8/c erősségeként indult a futóversenyen. Az országos mezei bajnokságon ő is először szerepelt. A kapuvári lakótelepnek megfelelő méretű gödöllői pálya, valamint környéke nagyon megtetszett neki. A vendéglátói szakmára készülő Patríciát inkább az erős szembeszél zavarta, de a tereppel meg volt elégedve. Kozák Rebeka a 7/b tanulója sok élménnyel tért haza az első ízben kipróbált országos bajnokságról. Rebeka a több mint kétszáz fős induló közül kb.a középső mezőnyben végzett. A 2,5 kilométer futása közben sokat jelentett neki, amikor a tömegből kihallatszott felkészítő tanára biztatása. Szalai Veronika a 7/c-t képviselve jutott ki a diákolimpiára. A célkapu távolról úgy tűnt, mint egy ugrálóvár, de annak elérése komoly munkát igényelt a lányoktól. A 60 méteres futás áll hozzá a legközelebb, de a több kilométeres távot is jól teljesítette.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.