Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nem feltétlenül ördögtől való az, ami kötelező

A csornai Széchenyiben a mindennapos testnevelés bevezetése miatt nem kellett a pedagógiai programot és a tantervet sem módosítani, hiszen évek óta minden egyes évfolyamon heti háromszor tartanak testedzést. A tanórán kívüli délutáni elfoglaltságokat pedig rendre úgy szervezik, hogy minél nagyobb választási lehetőséget kínáljon a diákoknak, tehát eddig is bőséggel válogathattak a sportköri foglalkozások és a szakkörök között. A kötelezően megszabott kereten belül minden egyéb tantárgy óraszáma megmaradt,  ezért a többlet testnevelést könnyen beépítették ezeken felül. Azok a szülők kérhetik a gyermekük számára a plusz két óra alóli  felmentést, akiknek csemetéi rendszeresen sportolnak valamelyik  egyesületnél, s ezt hitelt érdemlően tudják bizonyítani. Mivel a Széchenyiben nem tudhatták pontosan, hogy hányan jelzik ilyen irányú igényüket, a nap végére, vagyis a hatodik órára szervezték a plusz foglalkozásokat. Az eddig megszokott három tesi elvárásait a szokásos módon teljesítik a nebulók, a most szeptembertől bevezetett két tanórát pedig inkább játékos formában tartják meg – tájékoztatott Kemenesi Ágoston. Ameddig az időjárás engedi, a szabadba mennek a tanulók, de az igazgató egyébként is jónak tartja a megnövekedett mozgás tornatermi hátterét. Mivel sok diák jár az iskolába, korábban is megosztották az osztályok között a rendelkezésre álló terepet. A két félpályás használat mellett a harmadik csoport a kisebb tornaszobában dolgozhat ezzel egy időben. Az igazgató sok kollégájától hallotta, hogy bizony számtalan helyen a folyosón lesznek kénytelenek a törvényi előírásoknak eleget tenni, de a televíziónknak nyilatkozó gyakorló pedagógus szerint a jó testnevelési óra csak másodsorban az infrastrukturális feltételek függvénye, mert a legfontosabb, hogy a tanár meghozza a gyerekek kedvét a mozgásra. Kemenesi Ágoston szerint a testnevelők szeretnének megfelelni az új kihívásnak, ezért nem hiányzik belőlük a lelkesedés más tantárgy rovására.
De nem lenne teljes az iskolai téma taglalása, ha figyelmen kívül hagynánk a másik fél, vagyis maguk az érintettek véleményét: a diákok örülnek a mozgásnak, hisz a testnevelési órán felszabadulnak a többi tantárgyra jellemző kötöttségektől.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.