Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Nem érdemes halogatni a vízmérő órák cseréjét

Egyre hűvösebbek a hajnalok, ezért aktuálissá válik a vízmérő órák téliesítése. Molnár Rita a társasházakban élőknek külön felhívta a figyelmét az időben elvégzett mérőcserére, mert ellenkező esetben nemcsak ők maguk, hanem az egész lakóközösség rosszul fog járni.

Molnár Rita, a Pannon-Víz Zrt. Kapuvári Üzemmérnökségének vezetője már idén tavaszi interjújában megemlítette, hogy a kb. 150 millió forintos beruházást terveznek Kapuvár, Beled, Cirák és Mihályi térségében. A kapuvári üzemmérnökség területét érintő beruházásaik 95 százalékával végeztek. A hálózatrekonstrukciós munkálatokat mindig az önkormányzatokkal egyeztetve végezik el. Beled jelezte, hogy a Rákóczi utca egy szakaszán útfelújítási munkálatok lesznek, ezért a városvezetés kérte, hogy előtte történjen meg a vízvezeték kiváltása. A Pannon-Víz október közepére végez a Rákóczi utcai gerincvezeték építésével. Folyamatban van, de szeretnék még az idén elvégezni: a Szárföldön megkezdett lejárt hitelesítésű, illetve a rádiós mérők cseréjét. Emiatt arra kérik a lakosságot, hogy ebben a hónapban még ne téliesítsék a mérőket, hogy könnyebben hozzáférjenek a szakemberek. Ha mégis megteszik, akkor a kibontás után újra lefedik a mérőket.

– A téliesítésre többféle lehetőség van: a vízóra tetejét le lehet szigetelni hungarocelles megoldással, van aki magát a mérőt és környékét próbálja mindenféle szigetelőanyaggal körbevenni. Ezt a műveletet mindenkire rábízzuk. Sajnos minden évben előfordul, hogy fagyott mérőt kell cserélnünk, aminek viszont plusz költsége van, ami a fogyasztót terheli – mondta az üzemmérnökség vezető. – A kinti vízvételi lehetőséget biztosító csapokat is vízteleníteni, téliesíteni kell, hogy tavasszal, amikor már felenged a talaj, csőtörés formájában ne okozzon meglepetést a fogyasztóknak – tette hozzá.

Törvényi szabályozás miatt megváltozott a társasházak elszámolási rendje, és a mellékmérők a fogyasztók tulajdonába kerültek. A fogyasztó feladata, hogy a mérő cseréjéről és hitelesítéséről gondoskodjon – hívta fel a lakóközösségek figyelmét a szakember. Némi könnyítést jelent, hogy a korábbiakkal ellentétben nem kell négyévente cserélni a mérőket, hanem elegendő nyolcévente. Az idei esztendőben a 2010-es mérők hitelesítése év végéig lejár. Ennek ellenőrzése és nyilvántartása nem a társaság feladata, hanem a fogyasztóé. A Pannon-Víz Zrt. annyit meg fog tenni, hogy év vége fele, vagy november környékén egy figyelmeztető levelet küld mindenkinek, hogy gondoskodjon a mérő cseréjéről. Molnár Rita arra kéri az embereket, hogy , akiknek 2010-es mérőjük van, jelentkezzenek náluk és rendeljék meg a mérőcserét. Ne várják meg, hogy egy ellenőrzés során derüljön ki a lejárt mérőhasználat, mert a jogszabály szerint fel kell mondani velük a szolgáltatási szerződést. Mindez a társasházakban azt vonja maga után, hogy ha egy személynek megszűnik a szolgáltatási szerződése, onnantól kezdve a társasházi főmérő alapján kell számlázni a vízfogyasztást. A Pannon-Víz nem zárkózik el az időpont egyeztetéstől, ezért akár délután vagy estefele is oda tudnak menni a mérőcserére. – Alkalmazkodunk a lakossági igényekhez, csak be kell jelenteni. Sőt még a hétvégi cseréről is szó lehet – fűzte hozzá.
A volt húsgyár területén lévő, önkormányzati tulajdonba került víztorony felújítási munkálatait már tavaly ősszel elvégezték és megtörtént a városi rendszerhez csatlakozó csővezetékek cseréje. A vagyonkezelési szerződés értelmében 2018 januárja óta innen kapja a település és a környék a vizet. A Kapuvár közepén található vasbeton szerkezetű régi víztorony sorsa még nem lezárt, a városnak kell meghoznia a döntést a felújításról vagy bontásról. Egyelőre körbe kellett keríteni, mert a tavaszi szeles időjárás miatt betontörmelék hullott róla. Annyira megrongálódott, hogy balesetveszélyessé vált – tudtuk meg a Pannon-Víztől. A társaság vállalkozóra bízza az omlásveszélynek kitett részek elbontását.

Beküldés dátuma: 2018. 10. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.