Kokas Éva, a győri Gyermekek Házának igazgatója több mint húsz esztendeje szervezi a fesztiválokat és kézműves táborokat. Hogy került a közművelődésben

dolgozó szakember a dél-rábaközi településre? A rábakecöli Pajtaműhely Hagyományőrző Közművelődési Alapítvány létrehozójának, Vass Lászlónak jutott az eszébe, hogy szülőfalujában

is jó lenne meghonosítani azt a sok-sok tevékenységet, vagy annak legalább bizonyos részét, amelyet a megyeszékhelyen működő intézménybe járó gyerekek megismerhetnek. Gondolta ezt azért, hogy a Soprontól és Győrtől közel azonos távolságra lévő kis községben se legyenek elzárva a fiatalok a jobbnál jobb lehetőségektől. Az Apáczai Csere János kar munkatársa mindig nagy érdeklődést mutatott a népművészetek és - hagyományok iránt, ezért szeretett nagymamája után Bábi néni kincsesháza névre keresztelt házában hat-hét éve elindította a kiváló kezdeményezést. A pajtával kiegészült épületben éven át készülnek legfontosabb ünnepeinkre, amikor vidám gyermeksereg sürög-forog a játszóházban. Hogy a felnőttek se maradjanak ki a jóból, számukra a nagyobb kitartást és fizikai erőt igénylő kosárfonást tanítják meg. Az alkotótevékenységre fogékony jelentkezők részt vehetnek az üvegfestő, a tűzzománc, a nemezkészítő és a kékfestő szakkörökön. A keramikusok bemutatóit szintén mindig nagy érdeklődés övezi, de a maradék fonalak megmunkálása is felkelti az emberek figyelmét. Az évente visszatérő „Keczöl” napok keretében kulturális programokkal bővült idén is a tábor: Rosta Géza megnezésített verseit hozta el, a kónyi Pipitér néptánccsoport pedig csángó táncokat elevenített fel, Füzi Rozi dramatikus játékaival foglalta le a gyerekeket, este viszont a felnőtteknek mesélt.
Beküldés dátuma: 2012. 08. 22.
-
XI. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál
Orbán József évtizedeken keresztül tökéletesítette a velős-hagymás sertésmáj receptjét. A kapuvári vendéglős addig-addig fejlesztette a helyiek kedvenc ételét, míg az bevonult Kapuvár gasztrotörténelmébe.
-
XI. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál
Orbán József évtizedeken keresztül tökéletesítette a velős-hagymás sertésmáj receptjét. A kapuvári vendéglős addig-addig fejlesztette a helyiek kedvenc ételét, míg az bevonult Kapuvár gasztrotörténelmébe.
-
Március elején indul a megyei első osztályú bajnokság
Családi János abban bízik, hogy a CSSE felnőtt csapatának kezdeti lendülete a tavaszi bajnokság végéig megmarad.
-
Varga Krisztián öt éve ismét teljes erőbedobással karatézik
A Kapuvári Rendőrkapitányság két munkatársa egyenruháját rendszeresen sportöltözetre cseréli, hogy közös szenvedélyüknek, a karaténak áldozzák szabadidejüket.
-
Új képzés a csornai Hunyadiban
Ösztöndíj és katonai egyenruha várja a következő tanévtől a csornai Hunyadi katonaság iránt érdeklődő rendészeti tagozatos diákjait, akik heti egyszer vesznek részt a kadétképzésben.
-
Összefogás Mónikáért - jótékonysági műsor Csornán
A súlyos betegséggel küzdő Kéry Mónika gyógykezelésének megsegítésére tartottak jótékonysági műsort a csornai művelődési központban.