Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Miénk a legfideszesebb választókerület

A rábaközi és a sokoróaljai választókerület minden egyes településének legalább egy, de inkább több olyan fontos helyi célkitűzése van, amelynek megvalósításához a nemrég megválasztott országgyűlési képviselő szeretne segítséget nyújtani.

Fölényes győzelem született Győr-Moson-Sopron megye 3. számú egyéni választókerületében: Gyopáros Alpár a több mint 30 ezer szavazatának köszönhetően tovább folytathatja az országgyűlési képviselői munkát.
– A gratuláció nem engem illet, hanem mindazt a sok-sok száz aktivistánkat, aki, nagyon sok munkát és energiát belefektetve segítette választási kampányunkat. Hadd köszönjem meg az ő családtagjaiknak is azt a türelmet, amelyet aktivistáink iránt tanúsítottak. Nagyon sokan a munkájuk mellett, szabadidejükben segítették a kampányt, amiért minden tiszteletet megérdemelnek – fogalmazott Gyopáros Alpár, aki köszönetet mondott a támogatásért, valamint a választáson való részvételért.

Az egész országban magas volt a választási részvétel, de a rábaközi, sokoróaljai emberek még ennél is többen vettek részt a voksoláson.
– Nagyon sokan mentek el szavazni, és ez azt is jelenti, hogy legitim eredmény született, hiszen minél magasabb a részvétel, annál inkább kifejezi a választópolgárok akaratát. Nagyon szép eredményt értünk el választókörzetünkben. A 2014-es országgyűlési választások óta ez már az ötödik olyan voksolás – beleszámítva a népszavazást is –, amelyben a mi választókerületünk, ha lehet ilyet mondani, a legfideszesebb körzetté avanzsálódott. Ezért külön köszönet a Fidesz-KDNP támogatóinak. Meggyőződésem, hogy üzeneteinket kellően el tudtuk juttatni a választópolgárokhoz, részben a sajtón keresztül az önök segítségével is, részben a választópolgárok közvetlen megkeresésével – kommentálta a fejleményeket Gyopáros Alpár.

A 2014-es országgyűlési választásokhoz képest idén a Fidesz ötezerrel több szavazatot kapott.
Gyopáros Alpár szerint ennek sok oka van, de talán a legfontosabb, hogy a választópolgárok biztonság iránti igénye minden korábbinál jobban érezhető.
– 2016-ban volt egy népszavazás, amelyben arról dönthettek a magyar állampolgárok, hogy elfogadják vagy elutasítják a migránsok kvóták alapján történő betelepítését Magyarországra. Azon a szavazáson több mint 3 millió ember mondott nemet erre az EU-s tervre, és a mi választókörzetünkben is a döntő többség ugyanezt mondta. Valószínűnek tartom, hogy az a 30 ezer ember, aki most ránk voksolt, megerősített bennünket abban a küzdelemben, hogy nem fogadhatja el Magyarország azt, hogy kívülről mondják meg, kikkel éljünk együtt. Nem fogadhatja el Magyarország azt, hogy nemzeti függetlenségünket külső nemzetközi szervezetek próbálják meg erodálni vagy egyáltalán befolyásolni. A választók hangosan kimondták azt, amit mi is mondtunk a kampányban: szeretnénk, ha Magyarország magyar ország maradhatna. Azt hiszem, ez a legfontosabb oka, hogy ilyen sokan eljöttek ránk szavazni, hogy az emberek azt gondolják, mindennél fontosabb a családjuk, a településeink és hazánk biztonsága.

Gyopáros Alpár úgy gondolja, hogy a mostani eredményekben a kormányzati tevékenység is tükröződik, de legalábbis nem csökkentette a fideszes támogatók választói kedvét.
– Nagyon remélem, hogy a helyi fejlesztések megvalósítása, sok fejlesztés elindulása szintén hozzájárulhatott ahhoz, hogy ilyen nagy számban támogattak minket a rábaközi és sokoróaljai választópolgárok – fogalmazott. – Van mire büszkének lennünk, hiszen térségünkbe az elmúlt nyolc évben több száz milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg, és hasonló nagyságrendű fejlesztések indulnak, indultak már el. Nagyon bízom abban, hogy folytatni tudjuk ezt a munkát mindannak köszönhetően, hogy a magyar gazdaság erősödik. Nagyon bízom abban, hogy a helyben élő választópolgárok is értékelték azt a munkát, amelyet közös otthonunk, a Rábaköz és Sokoróalja fejlesztése érdekében elvégeztünk.

Az országgyűlési képviselő a következő négy év alatt elvégzendő munkákról is beszélt.
Szinte csak most indulnak azok az önkormányzatok által megfogalmazott települési fejlesztési elképzelések, amelyekre pályázati támogatást is nyertek. Emiatt mostantól várható csak a munka dandárja, hiszen megírni a pályázatot és ehhez a szükséges forrást elnyerni, a munka kisebb része. Gyopáros Alpár szerint a munka nagyobb részét az adott elképzelések vagy tervek megvalósítása jelenti.
– Nagyon sok olyan célt fogalmaztunk meg az elmúlt évben, vagy az elmúlt kampányidőszakban, amelyeket mindenképpen szeretnénk megvalósítani a következő választási ciklusban. Ilyenek például a tanuszodák építése, a sportcsarnok építések, az orvosi rendelő felújítások, a gyorsforgalmi útépítések folytatása vagy a mellékúthálózatok minőségének javítása – hangzott a nyilatkozatban. Mindezek garanciáját a következőkben látja: – A gazdaság erősödése tovább fog folytatódni, és ha a következő években is 3-4 százalék körül marad, vagy akár 4 százalék felett várható, akkor egészen biztos vagyok benne, hogy ha kell, hazai forrásokból, de meg tudjuk valósítani ezeket a fejlesztéseket.

A mostani győzelem Gyopáros Alpár számára azt a tanulságot jelenti, hogy érdemes folytatnia eddigi tevékenységét.
Szerinte a határ menti kerítés lebontását szorgalmazó ellenzéki politikusok nem vegyülnek el az emberek között, nem járnak a boltba, nem állnak meg az utcán beszélgetni, mert ha ezt tennék, pontosan tudnák, hogy az emberek mit akarnak. Az országgyűlési képviselő az elmúlt négy évben és azt megelőzően is sok helyi rendezvényen, falunapokon vett részt, amikor alkalma nyílt a beszélgetésre. Az emberek ilyenkor elmondják véleményüket és kritikájukat.
– Örömmel fogadtam mindegyiket, mert a kulturált vita híve vagyok, el tudom fogadni az ellenvéleményt is. De a legfontosabb az, hogy eljut az emberek véleménye hozzám, és rajtam keresztül a Fideszhez és a Kormányhoz is. Ezt a munkát szeretném folytatni a következő négy évben is. Azt a munkát szeretném folytatni, amelyet eddig elvégeztünk, hogy a 2022-es választásokra is ilyen eredménnyel készülhessünk.

Beküldés dátuma: 2018. 04. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés