Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megyei elismerés a testületi ülésen

A kapuvári képviselő-testület egyhangúlag fogadta el a közmeghallgatás keretében elhangzott, költségvetés helyzetéről és az adókról szóló beszámolót. Hámori György szerint mindez annak tudható be, hogy a büdzsé napi állása a képviselők és a lakosság előtt sem ismeretlen.

Kapuvár képviselő-testületének 2017. november 27-i ülésén, a napirend előtt Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke rangos elismerést adott át Szákovics Imrének: a kiváló hazai és nemzetközi sporteredményekkel büszkélkedő magyar és Európa-bajnok, a tavaly kiemelkedő sportmunkájáért „Bodor Ödön-díjban” részesült versenyhorgász sport tagozatban érdemelte ki a „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat”. Annak ellenére, hogy a horgászat kevésbé elterjedt ága a sportversenyeknek, Hámori György szerint a kapuváriak büszkék lehetnek arra, hogy mégis ilyen eredményesen képviseli valaki a városban.
A testületi ülés a közmeghallgatással folytatódott, melyen szót ejtettek a költségvetés III. negyedévi teljesítéséről, valamint beszámoló hangzott el az adóbevételek felhasználásáról. A polgármester a gyér lakossági érdeklődést azzal magyarázta, hogy a különböző sajtótermékekben rendszeresen beszámol a helyi büdzsé állásáról, tehát nem maradnak információ nélkül a téma iránt érdeklődők.
Hámori György szerint azért fontos, hogy a képviselők ismerjék a költségvetés napi állását, mert az adatokból arra is következtethetnek, hogy célkitűzéseik, rövid-, illetve hosszútávú terveik mennyire valóság közeliek. Rengeteg körülmény és munka befolyásolja egy-egy pályázat megvalósulását, ezért a városvezető csak akkor tárja a nyilvánosság elé, ha száz százalékban biztos annak létrejöttében.
Kapuváron az adófizetők jelentős része határidőre teljesíti kötelezettségeit. Tavaly az adózók száma csak kismértékben, ugyanakkor a város adóbevétele jelentősen növekedett, ami annak köszönhető, hogy a helyben működő cégek jól teljesítettek 2017-ben.
Hámori György nagyon jónak értékelte a Csitei Gábor vezetésével, valamint a művelődési központ munkatársai által működtetett Kapuvári Értéktár Bizottság munkáját.
A város polgármestere kilátásba helyezte, hogy még az idén össze kell majd hívni a rendkívüli ülést a pályázatok közbeszerzési eljárásainak kiírásai miatt, továbbá december 21-én még lesz egy rendes képviselő-testületi ülés.

Beküldés dátuma: 2017. 12. 12.

Kapcsolódó hírek

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.