Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Megújult környezetben várják a gyerekeket

Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.


– Az átadás gyönyörű, a várakozás kicsit nehezebb volt. Hét évet várunk arra, hogy elkészüljön ez az intézmény, de megérte a türelem, mert nagyon szép lett. Igazi 21. századi óvodának örülhetünk – mondta Gerencsérné Németh Erika, aki kiemelte a jól berendezett melegítőkonyhát, valamint az újdonságnak számító bölcsődét. Miután elkészült a konyha, azon melegébe birtokba vették az asszonyok, az óvodások pedig július közepén költöztek át a korszerű épületszárnyba, mert addigi tartózkodási helyüket is fel kellett újítani. A bútorzatról a szülői munkaközösség segítségével gondoskodnak. Az óvodavezető ezúton is megköszönte az önzetlen anyagi hozzájárulást.
Örömük novemberre teljesedhet ki igazán, mert az iskola átépítésének ideje alatt befogadják a másodikas diákokat, akik átmenetileg beköltöztek a csoportszobába és a tornaszobába.
Az utóbbi hetekben sor került a bölcsődei udvari játékok telepítésére is, amelyek az óvodától teljesen elzárt területen lesznek – jegyezte meg Gerencsérné Németh Erika. – Jelenleg száz százalékban a bölcsődenyitásra fókuszálunk, hogy minden meg legyen. Közben zajlik a napközi konyha felújítása, mellyel remélem kicsit korábban végeznek a szakemberek. Október közepére tervezzük használatba venni a konyhát – tette hozzá.
A vezető elégedett az óvodai létszámmal, és a családi napközi helyébe lépő bölcsődébe is egyre többen jelzik beíratási szándékukat. A csoport tizenkét kisgyermek befogadására alkalmas, de már a tizenhatodik leendő bölcsődést is előjegyzésbe vették.
Az óvodavezető a bölcsőde nyitásával kapcsolatban elmondta: olyan komoly szakmai előírásoknak kellett megfelelniük, hogy több évtizedes óvónői tapasztalattal a háta mögött maga is meglepődött az elvárások láttán. A legkisebbeket az óvodával azonos nyitva tartási rendben, reggel hat óra harminc perctől várják és délután ötig vannak nyitva. A munkaidő elejétől a végéig szakképzett dolgozók foglalkoznak a gyermekekkel.

Beküldés dátuma: 2018. 09. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek