Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megkezdték munkájukat a katasztrófavédelmi megbízottak

Az új katasztrófavédelmi rendszer 2012. április 1-jei bevezetése óta a polgári védelmi feladatokat – a kapuvári kirendeltség felügyelőjének irányításával –, a csornai hivatásos tűzoltóság parancsnokhelyettese, illetve kiemelt főelőadója, továbbá az őrsparancsnok és a referens biztosította. A 2013. január 1-jei,  szintén új közigazgatási rendszer kialakításával létrejöttek a járások, s ennek következtében kinevezték a katasztrófavédelmi megbízottakat is. Csornán Nagy Sándor zászlóst, Kapuváron pedig Horváth Tamás hadnagyot érte a megtiszteltetés – mondta Rácz Imre tűzoltó alezredes. A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője összefoglalta a tűzoltók feladatait:  a katasztrófavédelem képviselete azt jelenti, hogy a kirendeltség területén ők foglalkoznak a tűzvédelmi, a hatósági, a polgári védelmi és iparbiztonsági teendőkkel.
Nagy Sándor korábban, vagyis 2003 és 2008 között a honvédségnél teljesített szolgálatot, majd átkerült a csornai hivatásos önkormányzati tűzoltósághoz, 2012 áprilisától pedig polgári védelmi referensi beosztást kapott. A tűzoltó zászlóst idén év elején nevezték ki a kapuvári kirendeltség katasztrófavédelmi megbízottjának, feladatait a csornai őrs területén látja el. A fiatalember a mindennapos beavatkozások, tűzoltások és műszaki mentések mellett  részt vett a Bőny térségében kialakult árvízhelyzet mentési, valamint a 2010 októberi vörösiszap katasztrófa kárelhárítási munkálataiban.
Horváth Tamás a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen teljesít szolgálatot. A tanárképző főiskola befejezése után, 2008 augusztusában került a csornai hivatásos állományba, ahol beosztott tűzoltóként tevékenykedett, tavaly áprilisban pedig polgári védelmi referensi kinevezést kapott. A katasztrófavédelmi megbízott azért nem eredeti végzettségének megfelelő szakmát választott, mert mindig tetszett neki az emberek megsegítése.  Előtte szóló kollégájához hasonlóan ő is részt vett az ajkai katasztrófa, valamint a bőnyi árvíz kárelhárítási munkáiban
Beküldés dátuma: 2013. 03. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.