Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megkezdődött a tavaszi felkészülés

2011-ben sikeres évet zárt az öt szakosztállyal működő kapuvári sportegyesület, amiért Dukai Tibor szerint köszönet illeti az önkormányzatot. – Odafigyelünk a sportolóinkra, és próbálunk minél több lehetőséget biztosítani nekik. Többen kritikát fogalmaztak meg az egyesülettel szemben, mert az nem használta ki a társasági adó-rendszer által kínált lehetőségeket. Miután a sportfejlesztési programot jóváhagyja a szakági szövetség, lehet keresni a támogatókat – mesélte az egyesület elnöke. Hozzátette: Sajnos Kapuváron kevés olyan vállalkozást ismer, amely támogatást tudna adni, ezért nem látták értelmét, hogy részt vegyenek a pályázaton. Az önkormányzat viszont beadta igényét az “utánpótlást szolgáló létesítmény felújítására”. Abban az esetben, ha a sportegyesület ezt szerepeltetné fejlesztési programjában, akkor az esetlegesen pályázaton nyert pénzt már semmiképp sem használhatná fel, hiszen mindegyik ugyanazt a célt szolgálja. Mivel a hatályos jogszabályok szerint évente adott a lehetőség a sporttámogatásra, jövőre lehet, hogy beadja a társasági adóval kapcsolatos igényét az egyesület – jelentette ki Dukai Tibor. Pályázati pénzből szeretnék felújítani a KSE Győri úti sporttelepén lévő kiszolgálóépület tetőzetét, és terveik közt szerepel a melegvízellátás korszerűsítése, a nyílászárók cseréje, a teljes akadálymentesítés, a lelátó modernizálása, a kézilabdapálya burkolatának, valamint a kerítésnek a rendbehozatala. A teniszpálya sorsa örök visszatérő téma, de ebben a támogatási koncepcióban nem szerepel.
A focistáknak adott a feltétel arra, hogy megkezdjék tavaszi felkészülésüket, de mivel Kapuváron nem áll rendelkezésre  szabványméretű sportcsarnok, a kézilabda női és férfi szakágának játékosai nehezebben gyakorolnak. A KSE-hez tartoznak még a karatésok, a hajómodellezők, valamint a művészi torna és látványsport tagjai. Utóbbiak országos és nemzetközi színtereken  öregbítik a város hírnevét, nem is beszélve a karatésokról, akik folyamatosan jól teljesítenek. A hajómodellezők versenyzői tavaly nagyon szép eredményeket értek el. A sportegyesület a tavasz folyamán tervezi szezonnyitó közgyűlését, melyre várják a tagság véleményét.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.