Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megemlékezés a doni harcok áldozataira

A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket. A vezetőség ötletei nyomán időről időre történelmi eseményeket is beiktatnak a repertoárjukba.

Hámori György polgármester kezdetektől fogva támogatja a civil szervezet elképzeléseit, így elhatározták, hogy megemlékezést szerveznek a II. világháborúban bekövetkezett doni katasztrófa évfordulójára. 

Kapui Pál elnök összefoglalója után dr. Hoffer Imre köszöntötte a kegyeleti megemlékezés résztvevőit. Kapuvár alpolgármestere a lelkek lecsendesítésére kérte a jelenlévőket, hogy kellő áhítattal gondoljanak a Don partján elesett katonákra. A 76 évvel ezelőtti harcokról Áldozó István megyei főlevéltáros beszélt a kapuvári Assisi Szent Ferenc-templomban. Az emlékiratok és nekrológok elhangzását követően Szaradits József osli plébános celebrált szentmisét. – Nem szabad elfelednünk, hogy a múltban mennyi bátor hazafi áldozta életét, azért, hogy nekünk utódoknak békésebb, szebb és jobb életünk legyen – fogalmazott a nyugalmazott tábori lelkész.
A megemlékezés és a szentmise után a résztvevők főhajtással tisztelegtek a világháború hős kapuvári áldozatainak tiszteletére felállított emlékműnél.

Beküldés dátuma: 2019. 01. 16.

Kapcsolódó hírek

  • Ha nyár, akkor irány a kapuvári tábor

    Az idei szezonban a kapuvári diákok huszonnégy nyári tábor közül választhatnak, melyek nagy része a Rábaközi Művelődési Központ szervezésében valósul meg, néhány esetben pedig különböző szervezeteknek nyújtanak segítséget a zökkenőmentes lebonyolításhoz.

További hírek