Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megemlékezés a doni harcok áldozataira

A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket. A vezetőség ötletei nyomán időről időre történelmi eseményeket is beiktatnak a repertoárjukba.

Hámori György polgármester kezdetektől fogva támogatja a civil szervezet elképzeléseit, így elhatározták, hogy megemlékezést szerveznek a II. világháborúban bekövetkezett doni katasztrófa évfordulójára. 

Kapui Pál elnök összefoglalója után dr. Hoffer Imre köszöntötte a kegyeleti megemlékezés résztvevőit. Kapuvár alpolgármestere a lelkek lecsendesítésére kérte a jelenlévőket, hogy kellő áhítattal gondoljanak a Don partján elesett katonákra. A 76 évvel ezelőtti harcokról Áldozó István megyei főlevéltáros beszélt a kapuvári Assisi Szent Ferenc-templomban. Az emlékiratok és nekrológok elhangzását követően Szaradits József osli plébános celebrált szentmisét. – Nem szabad elfelednünk, hogy a múltban mennyi bátor hazafi áldozta életét, azért, hogy nekünk utódoknak békésebb, szebb és jobb életünk legyen – fogalmazott a nyugalmazott tábori lelkész.
A megemlékezés és a szentmise után a résztvevők főhajtással tisztelegtek a világháború hős kapuvári áldozatainak tiszteletére felállított emlékműnél.

Beküldés dátuma: 2019. 01. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.