Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán. A gyerekeket és a felnőtteket is beleértve közel négyszáz adagra főznek általában.
Mivel a konyhán eddig is fontos volt a higiénia, a dolgozók hozzászoktak a
gyakori fertőtlenítéshez, a járványhelyzet idején pedig még körültekintőbben járnak el. Az éthordóval érkezők nem léphetnek be beledi konyha étkezőjébe, ezért az ajtónál veszik el tőlük az ebéd szállítására alkalmas edényzetet, amit étellel megrakva kapnak vissza a konyhai dolgozóktól. Számukra mindegy, hogy a lakosság miben viszi haza az ételt, csak jól zárható legyen.
Kovács Ottó elmondta, hogy korábban is rendszeresen fertőtlenítették a tányérokat és az evőeszközöket, ezért ilyen szempontból nem jelent nagy változást a pandémia, hiszen szigorú előírások szerint végezték feladataikat.
A gyerekek csak kézfertőtlenítés után, osztályonként mehetnek ebédelni, addig a többiek kint várakoznak. Az asztalok fertőtlenítését követően foglalhatja el helyét a következő csoport.
Ősszel talán még több vitaminra van szüksége a gyerekeknek, ezért a menü összeállításakor ezt is figyelembe veszik, így szinte naponta friss gyümölcs kerül az asztalokra, ami a mostani árak mellett nem is olyan egyszerű – jegyezte meg a szakács.
Beküldés dátuma: 2020. 10. 13.Beled utcáit járva több épület, közterületi alkotás is magán viseli Tatai Lajos kezemunkájának nyomát.
Beled utcáit járva több épület, közterületi alkotás is magán viseli Tatai Lajos kezemunkájának nyomát.
Csorna óvodásai gördülékeny, zavartalan nyári időszakon vannak túl, mely a gyerekek életkori sajátosságaiknak, igényeinek megfelelő szabadidős programokkal telt el.
A Kapuvár Térségi Általános Iskolában 700 tanuló kezdte meg a 2025/2026-os tanévet. Idén ősszel is három első osztályt indítottak: egyet Gartán, kettőt pedig a Széchenyiben, és vidéken is szép számmal vannak elsős tanulók.
A padozattól a mennyezetig minden megújult a csornai Széchenyi István Általános Iskola ebédlőjében, mely évtizedek óta a gyermekétkeztetés egyik legfontosabb bástyája a városban.
Mindenkinek megvan a saját stílusa és mintavilága: Fábiánné Domán Hermina az absztrakt geometriát választotta, melyből olyan egyedül-álló alkotások születtek, mint a háromdimenziós papírcsíkok.