Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Márton-napi vigadalom

Vásárosfaluban mulatsággal töltötték a karácsonyi böjt előtti utolsó hétvégét, de ezt megelőzően komoly, nagy jelentőségű bejelentések hangoztak el: idén összesen közel ötven millió forint pályázati pénzt nyert a néhány száz lelket számláló kisközség.

Vásárosfalu több sikeres pályázatot tudhat maga mögött az idei esztendőben. Molnár Sándor polgármester arról beszélt, hogy a falu közössége méltán lehet büszke arra, hogy 50 millió forint körüli pályázati pénzt nyertek az idei esztendőben, ami a száznyolcvan egynéhány lakosú települések esetében igazán ritkaságnak számít. Ráadásul az említett összeg nem tartalmazza az evangélikus templom építését, melyhez az önkormányzat is hozzájárult.
Molnár Rita képviselő vetített képes előadásában ismertette a vásárosfalui eredményeket. 750 ezer forint pályázati pénzből és közel ugyanennyi önerőből felújították a temető kerítését. 15 millió forint jutott a járdák rendbe tételére, amit 3 millió forinttal egészített ki az önkormányzat. A legnagyobb beruházás a Linkó Faluház korszerűsítése volt, melyre közel 23 millió forintot nyert a település.
Tompáné Balogh Mária, a faluház vezetője bejelentette: Edve, Rábakecöl és Vásárosfalu 34 millió forintot nyert „A helyi identitás és kohézió erősítése„ című TOP-os európai uniós pályázaton. Farsangi Gabriella mentor röviden ismertette a projekt részleteit. Továbbá elhangzott: várják a helyiek és a civil szervezetek javaslatait arra vonatkozóan, hogy milyen programokat valósítsanak meg a támogatásból.
A Márton-napi vigasság örökzöld slágerekkel folytatódott Karsai Klári és Kőszegi-Németh József, a Győri Nemzeti Színház művészeinek előadásában. A sokak által várt tombolasorsolást és vacsorát követően Luca és a Happy End közreműködésével bált rendeztek a szórakozni vágyó közönségnek.

Beküldés dátuma: 2018. 11. 27.

Kapcsolódó hírek

  • Élménybeszámoló a kárpátaljai látogatásról

    Vásárosfalu küldöttsége 2018 őszén kárpátaljai látogatáson vett részt. A rábaközi község legújabb testvértelepülési kapcsolatáról, valamint az ukrajnai utazásról Molnár Sándor polgármester számolt be televíziónknak.

További hírek