Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Márton-napi libaságok a csornai néptánciskolában

Koncerttel és táncházzal várták a Timaffy László Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett „Márton-napi libaságok” résztvevőit, akik a különféle népi hangszerekkel is megismerkedhettek. A budapesti Tázló együttes zenei műsorával szórakoztatta a jelenlévőket, a moldvai és gyimesi táncházban pedig Halászi Lehel közreműködésével tanulhatták meg az érdeklődők a kezdő lépéseket.


– A program megvalósításában nagy segítségünkre volt a Csoóri Sándor Alap pályázatán elnyert támogatás, melyből a tanév során több táncházat és koncertet szeretnénk idehozni Budapestről és távolabbról, hogy táncosaink élőben is megismerkedhessenek a népi kultúrával, népzenével, a népi hangszerekkel – fogalmazott Lengyel Ágnes. A csornai néptánciskola intézményvezetője hozzátette: A néptáncórákon ritkán van lehetőség arra, hogy élő muzsikát hallgatva sajátítsák el a tanulók a koreográfiát, és a szereplések alkalmával is sokszor CD- lemezről szól a talpalávaló, ezért felbecsülhetetlen értéke van az élő zenének.

 

 

Beküldés dátuma: 2018. 11. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.