Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Már nem a Margit Kórház léte a kérdés, hanem a hogyan tovább

A Margit Kórház igazgatója a küldetés kettős céljáról beszélt: Szerették volna feljebb srófolni a helyi kórház állami finanszírozását, mert a jelenlegi formában ennyi pénzzel nem üzemeltethető tovább. A látogatás másik oka pedig, hogy megismerjék a minisztérium elképzeléseit az intézmény struktúrájára vonatkozóan. - A kórház adósságállománya az elmúlt évben nem növekedett - mondta a főorvos. Az ennek hátterében álló központi segítség fejében viszont Csornának kötelezettségeket kell vállalnia: aktívan közreműködik a felsőbb szerv által javasolt szerkezetátalakításban. A fekvőbetegek felvételére alkalmas osztályok mátrix rendszerben működnek: A 74 ággyal üzemelő belgyógyászaton fogadják a neurológiai ellátást igénylő pácienseket, valamint itt oldják meg a korábbi kormányzati döntés miatt megszüntetett tüdőgyógyászati  gondozást. A másik aktív ellátóegység a szülészet-nőgyógyászattal kiegészült sebészet. A szívinfarktus gyanúval, illetve koszorúér tágításra felvett betegeket Győrbe irányítják. Dr. Winiczai Zoltán kifejtette: nem gondolkodnak a járóbeteg ellátás bővítésében, inkább a meglévőket erősítenék meg. Ha a szakrendelők méltó körülmények között működnének, kiválthatnák a fekvőbeteg-ellátás egy részét, továbbá a Semmelweis-tervben szintén prioritást élvez a prevenció.
A Margit Kórház igazgatója budapesti látogatása alkalmával ismertette pályázatának részleteit dr. Szócska Miklóssal, aki modellértékűnek jellemezte a csornai elképzelést, különös tekintettel a kór megelőzésében és a betegutak kialakításában. Miről volt még szó a fővárosi megbeszélésen? Szinte biztos, hogy marad a belgyógyászat, a sebészet viszont átalakulhat egynapos ellátási formára, a szülészet-nőgyógyászattal kapcsolatban még nem foglaltak állást. Örömmel vette az államtitkár a sürgősségi ambulancia megnyitásának ötletét, mert ha létrejönne ez  az egység, akkor hamarabb szakellátásban részesülhetnének a betegek.
Dr. Winiczai Zoltán úgy véli, ma már nem a Margit Kórház léte a kérdés, hanem, hogy milyen formában folytathatja működését. Maga részéről február hónapban többfordulós regionális tárgyalássorozatra számít, amelyen megvitatják a megyei egészségügyi feladatmegosztást, s ezen belül a csornai intézmény szerepét.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.