Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Major Jenő szerint a legfontosabb, hogy ne ártsunk egymásnak

A miniszterelnök által néhány hete bejelentett korlátozó intézkedések  elkerülhetetlenek voltak és el kell fogadnia mindenkinek, hogy az élet bizonyos területe egyelőre háttérbe szorul. Ilyenek a közösségi rendezvények, és a helyzet velejárója, hogy esténként szinte teljesen kiürül a város.

Március óta együtt élünk a járvánnyal, és sokáig kérdéses volt az iskolák működése, de ahogy közeledett az ősz, napi téma lett a szeptemberi kezdés. A miniszterelnök november 10-i bejelentése nem érte annyira váratlanul a lakosságot – fogalmazott Major Jenő, majd hozzátette: Ma már minden értelmes ember belátja: a legfontosabb, hogy ne ártsunk egymásnak. A korlátozó intézkedések remélhetőleg előbb-utóbb meghozzák a várt eredményeket, de az embereknek sok türelemre van szükségük, mert ez hosszabb ideig fog tartani.
Riport készítésének időpontjában, vagyis november közepén még működött a beledi óvoda és iskola. Az iskola tisztán tartása a tankerület előírásai szerint történik. Az óvodában, a bölcsődében, az étkezőben, a tornacsarnokban és a művelődési házban az önkormányzat gondoskodik a fertőtlenítésről.
A rendkívüli jogrend betartatásával nincs különösebb gond a településen, mert fegyelmezettek az emberek. Elfogadták, hogy bizonyos helyzetekben viselni kell az arcot és orrot eltakaró maszkot, ezenkívül figyelnek a távolságtartása is. Alapkövetelmény a kijárási tilalom betartása, és tudomásul vették, hogy a vendéglátóegységek is bezártak.
Major Jenő szerint a miniszterelnök által ismertetett maszkviselésre vonatkozó szabályokon felül náluk felesleges a további szigorítás. Aki úgy gondolja, használhatja a közterületeken is, a piacra igyekvők és a boltok előtt várakozók eddig is figyeltek egymásra. A polgármester olyat is látott, amikor a kerékpárral közlekedők is magukon hagyták a védőeszközt.
Sajnos ma már szinte mindenkinek a látókörében előfordul koronavírussal fertőzött személy. Beleden is előfordultak pozitív esetek, de az egészségügyi ellátórendszer úgy működik, hogy a településvezetők nem kapnak pontos információkat a megbetegedésekre vonatkozóan. A hatóságok feladata, hogy kijelöljék a karanténra ítélt személyeket és tájékoztassák családtagjaikat az ilyenkor előírt protokollról. A járvány kezdetén még kontroll alatt lehetett tartani minden egyes esetet, de ma már olyan nagy számban fordulnak elő, hogy városi szinten is nehéz követni.

Beküldés dátuma: 2020. 11. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek