Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Magasles a csornai Vilmos parkban

Újabb színfolttal gazdagodtak Csorna közterületei: Nemrégiben magasles és madáretető került elhelyezésre a csornai Vilmos parkban. Bella Rudolfnak a városi üzemeltetés

Bella Rudolfnak a városi üzemeltetésű cég ügyvezetője, Kiss Gábor vetette fel az ötletet: tavasz közeledtével néhány szabadtéri berendezéssel szeretnének kedveskedni a gyerekeknek. A csornai önkormányzat képviselője mozgósította vadász ismerőseit, akik örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez. Mivel a magaslest egy tó környékén állították fel, időnként fácánokat és nyulakat is meg lehet figyelni, sőt aki türelmesen kivárja, még őzeket is megpillanthat a területen.
A gyerekek biztonsága érdekében kapaszkodóval látták el a magaslest, de Bella Rudolf arra kéri a szülőket, hogy a kisebbeket lehetőleg ne engedjék oda egyedül, csak felügyelettel másszanak fel a tetejére.

Burus Éva elmondta, hogy örömmel fogadták a Hanyi Vadásztársaság felajánlását. A Vilmos Park Kft. munkatársai év elején vehették át és szállították el a helyszínre a vadászlest, melyhez tetőt is készítettek. A mellé elhelyezett madáretetőt a helyi általános iskolások töltötték fel madáreleséggel.
Korábban tíz madáretetőt raktak ki a tanösvény környékére, és a 85-ös főúttal párhuzamos részekre – mesélte a városüzemeltetési koordinátor. Az eleség pótlásáról rendszeresen, hetente gondoskodnak, ugyanakkor észrevették, hogy a lakosság is odafigyel a madarak etetésére.
Burus Éva szintén a biztonságos használatra hívta fel a figyelmet, ezenkívül szeretné, ha vigyáznának rá az emberek, hogy minél tovább élvezhessék a magaslest.

 

Beküldés dátuma: 2021. 03. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek