Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Lovas ügyességi verseny Kapuváron

Idén megszakadt a korábbi évekre jellemző széria, vagyis a 2018-as Szent Anna-napi lovasnapokon a rajtengedély- és fogathajtóvizsgával rendelkező, megszokott résztvevők mellett több ifjú tehetség is kipróbálta magát. Többen gyakorlásnak szánták az éles helyzetben való megmérettetést, ezért versenyen kívül teljesítették a távot.

A rendezvény rangját, színvonalát jelzi, hogy minden meghívott elfogadta a 2018-as lovas ügyességi versenyre szóló invitálást – nyilatkozta Sipőcz Attiláné. A Bem utcai MEDOSZ-sporttelepen csemetékkel pótolták a néhány éve kivágott fákat, ezért egyelőre kevés az árnyékos hely, de a szervezők úgy gondolták, a szikrázó napsütés sem szegheti a lovas bemutatók iránt érdeklődők kedvét. Számukra a legfontosabb időjárási körülmény az esőmentesség.
A lovas versenyek délelőtt tíz órakor kezdődtek az ünnepélyes megnyitóval. A korosztályonként benevezett lovasok több kategóriában mérhették össze tudásukat, mert volt futószáras bemutató, vezetőszáras ügyességi, kezdő és haladó ügyességi verseny, továbbá díjugratás a kevésbé rutinosaknak és a profibbaknak. Különleges versenyszám a „Ride & drive”, vagyis „Lovagolj és autózz!”.
Tehát az első nap kizárólag a lovasok versengéséről szólt, másnap pedig a fogatosok pattantak nyeregbe, illetve szekérre. Ők egyes, kettes, póni, „C” és „D” kategóriában indultak el a kijelölt pályán. A program zárásaként több mint félórás könnyűlovas harci bemutatóval kedveskedtek az érdeklődőknek, akik kipróbálhatták a IX-X. századi fegyvereket. Sötétedés után mulatós fesztivállal és lovas bállal fejeződött be a különleges nap.
A Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesület elnökhelyettese leszögezte: A versenyzők minden alkalommal megadják a tiszteletet a nézőknek és a zsűrinek, de még társaiknak is azzal, hogy szépen, alkalomhoz illő eleganciával felöltözve vonulnak a pályára, ahol tetszetős lovaglást és hajtást mutatnak be.

Beküldés dátuma: 2018. 08. 07.

További hírek

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.

 • Tartalmas, szórakoztató családi délután Beledben

  A szociális intézményeket nem veti fel a pénz, ezért ha segíteni akarnak az elesetteken, adománygyűjtő akciót hirdetnek.

 • Márton-napi vigadalom

  Vásárosfaluban mulatsággal töltötték a karácsonyi böjt előtti utolsó hétvégét, de ezt megelőzően komoly, nagy jelentőségű bejelentések hangoztak el: idén összesen közel ötven millió forint pályázati pénzt nyert a néhány száz lelket számláló kisközség.