Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Lovas rendezvény Kónyban

Első ízben rendeztek Kónyban kombinált akadályhajtást. Molnár Csaba rutinos versenyző szerint már nem divat a többnapos rendezvénysorozat,  mert az embereknek nincs annyi pénze és ideje, hogy ennél többet áldozzanak hobbijukra.

Láthatóan egyre többen foglalkoznak lovas sporttal a településen. A kónyi lovas egyesület családi nappal ünnepelte tavalyi megalakulását, s mivel ők még nagyon „fiatalok”, nem indítottak versenyzőket, de a tagság közül többen erre készülnek a közeljövőben.
Molnár Csaba gyermekkora óta az állatok közelében él, és huszonöt éve kötelezte el magát komolyabban a lovakkal. A régi téeszben kocsisként dolgozó nagyapja „fertőzte meg” a lovak szeretetével. Negyedszázados versenykorszaka alatt mindössze hat év kihagyása volt. A meghívásos versenyek után a megyei és a régiós bajnokságok következtek, majd az ott elért eredmények alapján lett jogosult a még magasabb szinten való szereplésre. Lipicai félvér lovaival az „A” kategóriás országos versenyek rendszeres résztvevője több régiós bajnoki címmel büszkélkedhet.
Költséges hobbi az övé, mert a fogatra több százezer forintot kell költeni a versenyzés előtt. Már év elején el kell kezdeni a felkészülést: ilyenkorra vár a vakcinázás, a vérvétel, a startengedélyek beszerzése.
A veszkényi színekben versenyző Molnár Csaba állandó segédhajtóval dolgozik, aki felügyeli az összes részletet. így neki már csak a lovakra kell figyelnie. Hogy ne legyen olyan lendületes a pálya, és inkább a biztonságra törekedjen a versenyző, az új rendelet szerint egy verőhibáért 12,5 másodperccel növekszik a futásidő.
A versenyző elégedett a helyszínnel, hiszen Kóny könnyen elérhető a kb. 25 kilométer távolságból érkező környékbeli résztvevőknek.

– Nagyon örülök annak, hogy 2015-ben újból házigazdája lehetett Kóny a fogathajtó versenynek. Az elsőt 1995-ben szerveztük, ami az akkori rendszer szerint háromnapos volt, s a régi focipálya környékén bonyolítottuk le.
Önkormányzatunk nagy örömmel fogadta a szervező év eleji megkeresését, így biztosítjuk a helyszínt és a verseny megrendezéséhez szükséges anyagi támogatást – nyilatkozta Aller Imre. A polgármester elmondta: A szakmai munkát a fogathajtók végezték. A Kerék-tó Szabadidőközpont ideális helyszín a rendezvénynek: nagy füves területek, bemelegítésre és versenyzésre alkalmas pályák állnak a rendelkezésre, ahol a közönséget is biztonságosan el tudják választani a versenyző fogatoktól.

Beküldés dátuma: 2015. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.