Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Lehet szeretni az idegen nyelveket

Az angol-német szakos pedagógus gimnáziumi évei alatt szerette meg az idegen nyelveket. A Mikrotérségi Általános Művelődési Központba járó gyerekek a negyedik osztálytól foglalkoznak az angollal. Az alsósok  kéthetente öt órában, az ötödik-hatodikasok pedig heti három órában tanulják  a nyelvet. Kameránk is jelen volt azon az órán, amikor az ötödikesek egy vásárlással összefüggő szituációban próbálták ki tudásukat, mely tanáruk szerint az életben is jól alkalmazható, a hatodikasok pedig a múlt időre vonatkozó nyelvtani feladattal birkóztak meg. A német tanórára járó nagyobb diákok pályázati támogatásnak köszönhetően szakkörön fejlesztik angol ismereteiket, így két nyelvből szereznek gyakorlatot.
Barabás Zsuzsa elégedett az oktatás tárgyi feltételeivel: interaktív tábla, multimédiás berendezések, tankönyvek és munkafüzetek segítik a hatékonyabb nyelvtanulást. A pedagógus a kisebb gyerekeket inkább játékos formában tanítja, de ahogy változnak az igények, előtérbe kerül az interaktív tábla használata. Az éneklést és az életszerű helyzeteket szintén kedvelik a diákok. Az interneten szintén sok érdekességet találnak, melyekre tanáruk is felhívja a figyelmet. A könnyített idegen nyelvi olvasmányok nagy mértékben növelik a szókincset.
Barabás Zsuzsa akkor lesz elégedett, ha a gyerekek megszeretik az idegen nyelveket, továbbá célja pedig a középiskolai tanulmányokra való felkészítés; azok a nyolcadikasok, akik hajlandók plusz időt és energiát  áldozni a tanulásra, akár alapfokú vizsgát is tehetnek.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.