Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Legyen mindenki résen, és időben téliesítse a vízórákat és a kinti vízcsapokat

Számíthat a Pannon-Víz Zrt. szakembereinek segítségére, ha valaki nincs tisztában a vízórák, illetve kerti csapok téliesítésével – nyilatkozta televíziónknak a kapuvári üzemmérnökség vezetője, aki a téli átállással kapcsolatos feladatokról is beszélt.

A Pannon-Víz régi hálózatain sok problémát okozhat a hirtelen hőingadozás. Idén ősszel is megszaporodott a csőtörések száma a kapuvári körzetben.
– Köszönjük a lakosság megértését és türelmét, hogy viszonylag kevés bejelentésünk érkezett a hibaelhárításokból kifolyólag A hideg bekövetkeztével oda kell figyelni a vízórák téliesítésére. Le kell szigetelni az aknákat, persze aki már megtette, lehet, hogy nyáron sem szedte le. Aki az óra védelméről szeretne gondoskodni, annak célszerű már most megtenni – mondta Molnár Rita. A Pannon-Víz Zrt. szakemberei az elkövetkezendő hetekben, hónapokban már nem végeznek vízmérőcserét a családi házas övezetekben – tette hozzá.
A kapuvári üzemmérnökség vezetője szerint nagyon fontos a kerti csapok víztelenítése és lezárása, mert ha hirtelen enyhébbre fordul az idő, hamar bekövetkezhet a nem várt csőtörés. Kis odafigyeléssel azonban el lehet kerülni, hogy a fogyasztóra terheljék az elfolyt vízmennyiség árát.
A víziközmű rendszeren történő bárminemű fejlesztést az önkormányzat, mint tulajdonos végezheti el, amire Kapuváron és Veszkényben is volt példa az elmúlt időszakban, de Osliban, Vadosfán, Mihályiban és Vitnyéden is terveznek hasonló munkálatokat. Az új utcák kialakítása saját forrásból, illetve pályázati pénzből történik, és az ehhez kapcsolódó hálózatrekonstrukciós munkák a Pannon-Vízre várnak. Kisfaludon, Mihályiban, Veszkényben, Szárföldön, Beledben és Kapuváron az idei évben is váltottak ki régi vízvezetékeket.

A Pannon-Víz Zrt. szolgáltatásait igénybe vevők fizetési morálja évről évre javul – jegyezte meg Molnár Rita. Megtudtuk tőle, hogy a pénzbehajtás nem tartozik a cég legkellemesebb tevékenysége közé. A békés megegyezés érdekében olyan részletfizetési lehetőséget és feltételeket ajánlanak a késlekedő ügyfeleknek, hogy együttműködési hajlandóság esetén nem lehet belőle nagyobb problémájuk.
A vízdíjat az Energetikai Hivatal állapítja meg, mely szervezet hat-hét éve nem járul hozzá a közszolgáltatási díjak emeléséhez, pedig azóta jócskán változtak az anyagárak és a munkabérek, ezért a Pannon-Víz Zrt. másként próbálja meg kigazdálkodni a hiányzó pénzösszeget.

– Kapuvári térségben négy településen még nem épült ki a szennyvízcsatorna-hálózat: ilyen Vadosfa, Cirák, Gyóró és Dénesfa. – Szeretnénk, ha jövőre ebben történne valamilyen előrelépés. Edvén és Kapuváron már előre jelezték, hogy 2020-ban útépítési munkálatok lesznek, ezért még ezt megelőzően hálózatrekonstrukcióra készülünk, nehogy az új utakat kelljen megbontani – fogalmazott az üzemmérnökség vezető. Molnár Rita végül elmondta, hogy a Pannon-Víz Zrt. napi 24 órás szolgálatban áll a lakosság rendelkezésére, ezért egész héten át fogadják a telefonhívásokat a közvetlen kapuvári vonalon, vagy a győri diszpécserszolgálatnál.

Beküldés dátuma: 2019. 12. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés