Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Legfontosabb küldetése a betegek gyógyítása

Dr. Szabó László 1973-ban fejezte be a fővárosi Semmelweis-egyetem általános orvostudományi karát, első munkahelye pedig az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet volt Budakeszin. Négy esztendő múlva letette a tüdőgyógyász szakvizsgát, és az éppen akkor alakult belgyógyászati osztályra került, ahol 1981-ben szerezte meg újabb képesítését. Harmadiknak a diabetológiát választotta, amelyet immár harmincöt éve gyakorol, tavaly pedig letette a minősítő vizsgát. A dr. Petz Aladár-díjjal kitüntetett kapuvári orvos nemcsak szakmailag, de emberileg is sokat köszönhet volt tanítómesterének, a nyolcvan esztendős dr. Halmos Tamás professzornak.
Ifjabb korában a hegedűt is kipróbáló dr. Szabó László 2002-ben került Kapuvárra, ahol sikerült letelepednie. A kórházi struktúraváltás miatt megszűnt aktív belgyógyászatot mára felváltotta a krónikus betegellátás. A cukorbetegséggel fenyegető elhízás egyre gyakrabban tapasztalt jelenség, és szinte mindenhol emelkedik a diabéteszesek száma, akik különböző szövődményeknek vannak kitéve. Ez is mutatja, hogy mennyire összefügg a társtudományokkal a diabetológia. Kapuváron és környékén az országos átlagnál némileg több cukorbeteget tartanak nyilván.
A krónikus belgyógyászati osztályt vezető főorvos nemrég átvett megyei elismerését a kollégák csapatmunkájának tulajdonítja. – Úgy próbálunk dolgozni, hogy elégedettek legyenek a betegek. Ez a forgalmi adatainkból is kiderül, hiszen évente mintegy ezer pácienst ápolunk, a belgyógyászati és diabetológiai szakrendelésemen pedig több mint hétezer beteg fordul meg – mondta dr. Szabó László, aki a jövőben még tovább emelné a kapuvári kórház szakmai színvonalát. A Győr-Moson-Sopron Megye dr. Petz Aladár-díjával kitüntetett orvos – augusztus 20-i ünnepségen is elhangzó jellemzésének – talán a legfontosabb mondatai a következők: “Szakmai felkészültsége, alapossága mellett a betegekkel való közvetlen és türelmes bánásmód jellemzi. Személyisége, munkabírása példa lehet a munkatársak és a városban élők számára.”
Beküldés dátuma: 2011. 09. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.