Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Látványos fejlődés a térség egyik legkisebb településén

Közel ötven évesek azok a potyondi utak és járdák, melyeket pályázati pénzből sikerült nemrégiben felújítani. Az önkormányzat saját forrásból nem lett volna képes ilyen horderejű munkára.

Új szakaszához érkezett a több éve tartó út- és járdafelújítási program Potyondon: elkészült a Szabadság és a Kossuth utcát összekötő járdaszakasz, valamint átadták a Szabadság utcában a korszerűsített utat és járdát. Az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztéseket támogató pályázaton több mint 10,5 millió forintot nyert a település, melyhez közel 2 millió forint önerőt tettek hozzá.
– Az elmúlt években az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatok fejlesztésének támogatására kiírt pályázatnak köszönhetően megvalósíthattuk a Szabadság utca jobb oldalán húzódó és a Kossuth utcai járdafelújítási munkáit. Ennek összköltsége 5 millió 900 ezer forint volt – közölte Molnár Vilmos. Hozzátéve: További terveink között szerepel a Kossuth utca átellenes oldalának járdafelújítása, melyre beadott pályázattal rendelkezünk, valamint a Szabadság utca falut átszelő szakaszának járdafelújítása, melyre a tulajdonviszonyok rendezése után tudunk pályázatot beadni. Nagy örömömre szolgál, hogy a Kistelepülési önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseinek támogatására kiírt pályázatnak köszönhetően a temetőben járda kiépítésére kerülhetett sor 749 ezer 922 forint értékben.
Főleg az időseknek és a mozgásukban korlátozottaknak jelentettek balesetveszélyt a kátyúkkal tarkított fél évszázados utak, valamint töredezett járdák, ugyanakkor a polgármester abban bízik, hogy a felújítás a település minden lakójának komfortérzetét növeli.
– Az elmúlt időszakban megtörtént a közvilágítás bővítése és korszerűsítése ledes, energiatakarékos világítótestekkel. Elnyert pályázattal rendelkezünk az orvosi rendelő felújítására, Bogyoszlóval és Jobaházával közösen, konzorciumi együttműködési formában. Potyond esetében a támogatási összeg 6 millió 49 ezer 470 forint. Terveink szerint a felújítás 2018. október 31-ig meg fog valósulni – fogalmazott ünnepi beszédében Molnár Vilmos. – Egy ilyen kisközség életében, mint Potyond, nagy jelentőséggel bír, ha infrastruktúráját fejleszteni tudja. Ezért szeretnék köszönetet mondani Magyarország kormányának, illetve Gyopáros Alpár országgyűlési képviselőnek, hogy térségünk érdekeit képviselve hozzájárult községünk fejlesztéséhez. (Gyopáros Alpár budapesti elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni az átadóünnepségen, de elküldte köszöntőjét a potyondiaknak.) Ugyanígy köszönet illeti a beruházást végző kivitelezőt, a konstruktív döntésekben részt vevő képviselő-testületet, valamint a pályázatban közreműködő szakembereket – mondta.

Beküldés dátuma: 2018. 07. 03.

Kapcsolódó hírek

  • Potyond polgármesterének sosem jár le a munkaideje

    A 105 lelket számláló Potyond polgármestere huszonöt évvel ezelőtt még úgy gondolta, szimplán aláírásokból fog állni a feladatköre, de persze hamar rájött, hogy a falu irányítása mégcsak nem is nyolc, hanem huszonnégyórás készenlétet jelent.

További hírek