Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Köszönet a rengeteg segítségért: megyei vöröskeresztes ünnepség Csornán

Önzetlen, tiszta, felebaráti segítségnyújtás a rászorulóknak háborús és békés időszakban egyaránt. Hosszan lehetne sorolni mindazokat a tevékenységeket, melyeket a Magyar Vöröskereszt munkatársai a szervezet megalapítása óta véghezvittek.

A Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Megyei Szervezete Csornán tartotta az évente megrendezésre kerülő világnapi ünnepségét.
– Városunk büszke arra, hogy a megyei szervezet részeként a Vöröskereszt rábaközi csoportja aktív részt vállal a megyei és az országos szervezet munkájában, kiemelve a helyi véradások megszervezését, lebonyolítását, az adományok, felajánlások megfelelő helyre való továbbítását, a gyűjtések megszervezését. A rábaközi szervezet munkája mellett ki kell emelni az itt élő emberek tenni akarását, a közösségek tagjai iránti segíteni akarást, és az embertársakért történő gondoskodás iránti elkötelezettséget – mondta köszöntőjében dr. Bónáné dr. Németh Katalin,  Csorna polgármestere, majd külön gratulált dr. Gelencsér Gyula aranydiplomás háziorvosnak, aki ötvenöt éve áll a Magyar Vöröskereszt szolgálatában, és munkásságával kiérdemelte a szervezet által adható legmagasabb, gyémánt fokozatú kitüntetést.

Felsorolhatatlanul sok karitatív tevékenység kapcsolódik a Vöröskeresztnél dolgozó szakemberekhez, akik valamennyien képviselik a szervezet alapelveit: az emberiességet, a pártatlanságot, a semlegességet, a függetlenséget, az önkéntességet, az egységet és az egyetemességet – osztotta meg gondolatait az ünneplő közönséggel dr. Pető Péter. A több mint negyvenezer hazai önkéntes és százharmincezer vöröskeresztes tag tevékenységének célja a szenvedés enyhítése, az emberélet és az egészség védelme – tette hozzá a megyei közgyűlés alelnöke.

Dr. Tóth Zsuzsanna, a Magyar Vöröskereszt megyei elnöke többek közt az országos és megyei szervezet fő célkitűzéseiről, valamint az egyéb szociális akcióikról beszélt.

Az évforduló alkalmával a világnapi hagyományoknak megfelelően elismerő okleveleket és kitüntetéseket adtak át a Vöröskeresztet több éve támogató segítőknek és önkénteseknek.
„Vöröskeresztes tevékenységért” dicsérő oklevél Potyondi Andrásné, a farádi alapszervezet titkára. A 2017-es év önkéntese elismerő oklevelet Perge Mihályné, a megyei szervezet tagja és önkéntese kapta. A „Vöröskeresztes tevékenységért” bronz fokozatát Dobos Rita, a feketeerdei alapszervezet titkára, Csigó Lajos László, Abda alpolgármestere az abdai vöröskeresztes alapszervezet elkötelezett segítője. A „Vöröskeresztes tevékenységért” ezüst fokozatát Némethné Rácz Krisztina, a magyarkeresztúri szervezet titkára. A „Vöröskeresztes tevékenységért” arany fokozatú elismerést Csaplár Attiláné, a mecséri alapszervezet titkára, a gyémánt fokozatú oklevelet pedig Balikóné Németh Márta, a soproni szervezet idén leköszönő elnöke, továbbá a Magyar Vöröskereszthez 55 éve csatlakozott dr. Gelencsér Gyula vehette át. A csornai háziorvos megköszönte a kitüntetést, majd arról beszélt, hogy az elmúlt ötvenöt évről könyvet lehetne írni, annyi mindenen keresztül ment a többi vöröskeresztes kollégájával.
Ezt követően azokat a vállalkozásokat, cégeket köszöntötték, amelyek önzetlen felajánlásaikkal rendszeresen támogatják a Vöröskereszt mindennapi munkáját.
Az ünnepségen közreműködtek: a Starlight Dance Sportegyesület, a Csornai Pántlika Néptácegyüttes, valamint Széles Zoltán, a Baráti Dal-Szín-Ház operettművészei.

Beküldés dátuma: 2018. 05. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.